Voluntariatul vă garantează angajarea? Iată ce spun angajatorii

Organizaţiile neguvernamentale din Iaşi au de la an la an tot mai mulţi tineri voluntari. După zeci de ore de implicare în campanii, studenţii primesc adeverinţe şi recomandări care îi ajută atunci când vor să se angajeze.

Campaniile umanitare şi activităţile de voluntariat sunt la tot mai mare căutare printre studenţii din Iaşi. Sute de tineri merg anual la fundaţii şi îşi împart timpul între cursuri şi practică. O fac din plăcere, din dorinţa de a ajuta, dar şi pentru că sunt conştienţi că orele de voluntariat vor fi completate în CV şi vor cântări considerabil atunci când vor fi în căutarea unui loc de muncă.

La Fundaţia Bethany din Iaşi de exemplu, numai într-o singură campanie, au fost implicaţi peste 100 de tineri, toţi studenţi. Aşa se face că de multe ori, aceste campanii umanitare se realizează strict cu ajutorul tinerilor cu suflet mare, dornici să ajute.

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei le elliberează documente care le atestă implicarea şi care îi va ajuta să se angajeze.

‘’Am observat că de la an la an numărul tinerilor, în special studenţi, care ni se adresează este în creştere. La final, noi le eliberăm adeverinţe sau scrisori de recomandare. Ulterior, suntem contactaţi şi ne bucurăm că angajatorii pun accent pe experienţa de voluntariat şi pe lucrul în afara cadrului teroretic, universitar’’, spune Andreea Tofan specialist PR la Fundaţia Bethany.

Angajatorii recunosc că atunci când tinerii vin să se angajeze iau în calcul activităţile de voluntariat.

’Tinerii care au participat la voluntariat sunt mult mai receptivi, mult mai implicaţi. Aceste acţiuni sunt extrem de benefice pentru cei care sunt retraşi, sunt un real câştig pentru ei’’, spune Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi.

Tinerii recunosc că participă la voluntariat pentru că vor să ajute, dar şi pentru că sunt conştienţi că astfel vor avea un plus la angajare.

Pentru a deveni voluntari, tinerii nu trebuie decât să meargă la ONG-uri şi să le spună de intenţia lor.

Sursa: adevarul.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 9 =

On Key

Citeste si

Ghidul studentului Iesean

Daca nu esti din Iasi, de fiecare data cand ajungi aici realizezi ca nu esti complet pregatit. Poate nu ai luat tot, poate nu ai

Beneficiile masajului pe scaun

Stresul la locul de munca este unul din principalele motive ale productivitatii scazute. Peste 70% din angajatii analizati de un studiu international au dus la

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.