Wikipedia asteapta fotografii de la ieseni

Wikipedia a lansat un concurs care are ca scop imbogatirea enciclopediei online cu informatii despre cultura si istoria Romaniai. Astfel, se asteapta imagini cu monumentele istorice din tara pana pe data de 30 septembrie.

Aceasta editie a concursului Wiki Loves Monuments s-a lansat deja, iar doritorii pot trimite poze sub licenta livera. Anul trecut provocarea a fost un succes, fiind inscrise 140 de persoane din Romania cu 5.000 de fotografii, dintre care 10 au fost selectate.

Conform organizatorilor: „Pentru anul acesta vrem sa va oferim mai mult decat in anii precedenti. Avem cel mai mare fond de premiere de pana acum, iar fotografiile castigatoare vor participa la o expozitie prezentata in Bucuresti si Timisoara”.

Cel mai mare concurs de fotografe asteapta participarea a 20 tari, imaginile trimise fiind incarcate direct la Wikimedia Commons, pentru a putea fi folosite usor de Wikipedia.

„Pentru Wikipedistii cu experienta precum si pentru incepatorii care prefera sa scrie articole avem o provocare suplimentara, doua sectiuni dedicate in cadrul concursului de scriere, fiecare sectiune fiind premiata cu cate 250 de lei”, au adaugat reprezentantii.

Sursa foto: www.photographicproject.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − one =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.