Work and Travel si schimbul meridianelor

Experienţele Work and Travel sunt prinse, adesea, într-o ecuaţie cu doi termeni care-şi croiesc drum spre un soi de pragmatism sincronizat. Socoteala din ţară nu se potriveşte cu cea de peste ocean.

În Statele Unite planul poate fi adaptat din mers; ce-i drept, fără ca cineva să te ţină de mânuţă. O demonstrează câţiva tineri ieşeni care şi-au potrivit ceasurile în armonie cu fusul orar al provocărilor pe care le presupune o astfel de experienţă. „Pierdut în New York” nu este doar al doilea film din seria Singur Acasă.

Schiţă de plan
Timpul scurs de la dorinţă până momentul în care baţi la uşa unei agenţii Work and Travel variază, dar se umple cu discuţii în familie, cu ore în şir petrecute pe câte un profil de Facebook dotat cu fotografii din Statele Unite, cu semne de întrebare şi îndoială. Povestea se scrie altfel atunci când îi molipseşti şi pe alţii să se prindă în această horă. „Am fost un grup de opt persoane. Patru am avut job la un parc de distracţii, una din fete la un parc acvatic, un băiat la un hotel la spălătoria hotelului, iar un cuplu a optat pentru un job de chelneri la o cafenea. Toate în Galveston, Texas”, îşi aminteşte Florena Toma, studentă în anul VI la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţi Agronomice „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi.

Condiţiile de înscriere s-au simplificat. Trebuie doar să fii student – la cursuri de zi, la o universitate acreditată de stat sau particulară. Însă toate întrebările de până atunci se rostogolesc într-o primă dilemă – cea legată de investiţia iniţială. „Facem înscrieri pentru studenţi dornici de aventură chiar dacă sunt singuri, dar în egală măsură putem face înscrieri şi pentru grupuri de studenţi. Costul total al programului, bilet de avion, taxă de ambasadă şi bani de buzunar este de 2500 de dolari.”, precizează Cătălin Burlacu, director regional al agenţiei Work and Travel – Vacanţe Speciale.

Citeste articolul integral pe RadioIasi.ro
___________________________________
Un interviu pe larg realizat de Lucian Bălănuţă cu Florena Toma, despre experienţa Work and Travel, poate fi ascultat la RadioIasi(96,3 si 90,8 FM) duminică, 22 noiembrie, în cadrul emisiunii Week-end cu prieteni care începe la ora 11:00.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 4 =

On Key

Citeste si

Burse in Germania pentru Cuza

Profita de anii studentiei si aplica la cat mai multe burse pentru o experienta internationala. Din fericire, universitatile din Iasi iti ofera aceasta posibilitate, tot

Internship platit la UTI

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi da startul inscrierilor la programe de internship platit timp de trei luni incadrul prorectoratelor institutiei. Sint disponibile 9 posturi,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.