Ziua Bibliotecarului sărbătorită şi la Iaşi!

Pe lângă semnificația religioasă, 23 aprilie oferă și un alt prilej de sărbătoare: este Ziua Internațională a Cărții, a Drepturilor de autor și, totodată, Ziua Bibliotecarului din România.

Cu acest prilej, Consiliul Județean Iași a decis, prin Hotărârea nr. 83/2015, organizarea unui eveniment festiv de premiere a celei mai bune biblioteci publice, a celui mai bun bibliotecar pe anul 2014 și acordarea unui premiu de recunoștință pentru un bibliotecar retras din activitate.

Ceremonia va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, joi, 23 aprilie 2015, începând cu orele 11.00, și va fi deschisă prin cuvântul președintelui Consiliului Județean Iași, domnul Cristian Adomniței. În program, pe lângă decernarea premiilor, mai sunt prevăzute un recital de vioară susținut de Cristian Liviu Scripcaru, elev la Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, acompaniat la pian de prof. Luiza Botez, un recital de epigrame susținut de membrii Academiei Libere „Păstorel” și un moment umoristic în interpretarea lui Cătălin Mândru, actor la Teatrul Fix.

Ne bucurăm foarte mult că am reușit să organizăm și anul acesta această festivitate de premiere, ajunsă deja la a cincea ediție și, cu acest prilej, să ne arătăm recunoștința pentru profesia de bibliotecar, una ale cărei taine sunt mai puțin cunoscute publicului larg, dar fără de care societatea noastră nu ar putea funcționa modern și eficient”, a declarat doamna consilier județean Magdalena Lupu, inițiatoarea proiectului.

Nominalizările pentru Biblioteca anului 2014 sunt: Biblioteca Publică Cotnari, Biblioteca Publică Aroneanu și Biblioteca Publică „Gh. Chirițescu” Bălțați. La această categorie, premiul este de 2000 lei. Nominalizările pentru Cel mai bun bibliotecar sunt: Ramona Teodorescu, Olga Iordache, Gabriela Olariu, Ciprian Miron și Dan Șuvăială, toți de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. Premiul la această categorie este de 1500 lei. Diploma de recunoștință pentru întreaga activitate și premiul în valoare de 1000 lei vor fi acordate doamnei Anica Popovici, șef al Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene Iași între anii 1962 și 1989.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt invitați la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, situat în Bd. Ștefan cel Mare nr. 10 (Galeriile comerciale, mezanin), joi, 23 aprilie, începând cu orele 11.00.

ziua-bibliotecarului

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Cele mai bune programe gratis

Exista o serie de programe pe care le poti descarca gratis de pe internet. Ai solutii simple si rapide pentru operare, filme, muzica sau poze.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.