10 site-uri ce ofera carti gratis

Adesea se intampla sa ai nevoie de o carte si sa nu ai cum sa ajungi la biblioteca sau ca aceasta sa fie inchisa. De asemenea, sunt si titluri care lipsesc din colectiile tale, iar tu ai nevoie urgent pentru o tema. Sau poate doar ai chef de citit ceva, fara sa iesi din casa si sa astepti la rand jumatate de ora. Ce este de facut? Sunt o multime de site-uri ce ofera carti on-line, la un simplu click distanta.

 

1. Editura Polirom
Editura Polirom are o sectiune unde sunt postate diverse carti, oferite gratuit.
http://www.polirom.ro/biblioteca-online/listare%2801

2. Carti AZ
Carti AZ ofera opere dintre cele mai variate domenii, dupa cum sugereaza si numele. De la beletristica la automobile sau management, gasesti orice.
http://www.cartiaz.ro/

 
3. Biblior
Biblior este o biblioteca virtual romaneasca. Toate cartile apartin unor autohtoni, grupate pe sectiuni ca: proza, roman, istorie, critica, istorie literara, memorialistica, sociologie, geografie, literature de calatorii.
http://biblior.net/

 
4. Liternet
Liternet ofera o gama variata de carti, in general de beletristica, in urmatoarele limbi: Romana, Engleza, Franceza, Germana, Maghiara, Spaniola, Ceha.
http://editura.liternet.ro/catalog

 
5. Gutenberg
Proiectul Gutenberg ofera peste 100.000 de carti in mod gratuit, pe site fiind mentionat ca daca sunt de ajutor, poti contribui cu o donatie. Printre sectiunile mentionate pe site se numara urmatoarele: Agricultura, Criminolgie, Drept, Sanatate, Religie, Filosofie, Psihologie etc. Cartile sunt disponibile in limbi ca: engleza (majoritatea), germane, portugheza, franceza.
http://www.gutenberg.org

6. Carti Itarea
Acest site ofera o gama variata de carti, surpriza fiind cele de programare, cu un intreg folder destinat. Daca tragic o preivire mai in profunzime, ai sa gasesti sigur ceva care iti atrage interesul sau de care ai nevoie.
http://carti.itarea.org/

 
7. Cinemagie
Acest site este inca la inceput, avand un numar restrains de carti de oferit. Insa, intr-o vacanta lunga de vara, ai avea timp sa “rasfoiesti” electronic una dintre scrieri. Printre autori se numara: Alexandre Dumas, Amelie Nothomb, J.D. Salinger, Octavian Paler, Sven Hassel etc.
http://cartielectronice.cinemagie.info/2010/08/lista-cu-autori-scriitori.html

 
8. Wikisource
Este un proiect pe baza de voluntariat, momentan are in “rafturi” aproximativ 8500 de titluri.
http://ro.wikisource.org/wiki/Pagina_principal%C4%83

 
9. Free e-books
Este un alt site care ofera carti on-line din numeroase domenii, majoritatea in limba engleza. In afara de carti, aici se gasesc si articole si ai posibilitatea de a incarca si carti proprii. Ne sunt puse la dispozitii opera din: publicitate, afaceri, istorie, drepturile omului, filosofie, politica si chiar jocuri.
http://www.free-ebooks.net/

 
10. Carti filosofie
Acesta este un site specializat, ofera doar carti din filosofie si stiinte sociale. Desi o gama restransa, numarul autorilor si al operelor puse la dispozitia utilizatorilor internetului este ridicat.
http://epistematic.blogspot.ro/

 
Alte site-uri ce ofera carti: http://e-biblioteca.blogspot.ro/,http://carti.digitalarena.ro/, http://www.evobook.ro/free-download.html/,http://www.jules-verne.ro/.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.