5 beneficii ale mersului pe jos

A venit caldura, iti expira abonamentul pentru RATP pentru ca e vacanta, asa ca de-acum ar trebui sa iei in considerare mersul pe jos. In primul rand, in autobuz este o caldura infernala, si nu este deloc mai putin gol odata cu incheierea anului universitar. In al doilea rand, nu vei mai cheltui bani pentru bilet si, in final, plimbandu-te iti vei face un bine.

Mersul pe jos are un rol benefic in prevenirea afectiunilor aparatului cardiovascular, bolilor sistemului imunitar, dar si a cancerului de san sau de colon, conform sfatulmedicului.ro.

Cinci beneficii ale mersului pe jos:

1. Are efecte pozitive asupra activitatii cerebrale.
Specialistii au descoperit ca persoanele care au mers pe jos cel putin o ora jumatatepe saptamana functia cognitiva s-a imbunatatit, iar declinul cognitiv a fost mai mic decat la cele care au mers mai putin de 40 de minute pe saptamana. In plus, te ajuta sa iti limpezesti mintea si sa te relaxezi.

2. Stimuleaza activitatea cardiaca
Cercetari au dovedit faptul ca persoanele care merg pe jos peste o ora jumatate pe saptamana au un risc mai redus de aparitie a atacului de cord. De asemenea, iti intaresti inima care, la fel ca orice alt muschi, profita de o circulatie a sangelui imbunatatita.

3. Reduce colesterolul
Se recomanda miscare de cel putin treizeci de minute pe zi de mers in pas alert pentru a reduce nivelul colesterolului.

4. Imbunatateste conditia fizica
Mersul pe jos alert arde grasimile si tonifica musculatura, avand efecte benefice asupra conditiei fizice. Metabolismul este stimulat, iar in saizeci de minute arzi intre trei sute si cinci sute de kcal.

5. Stimuleaza buna dispozitie
Endorfinele secretate in timpul mersului, alaturi de alti factori fiziologici imbunatatesc starea de spirit a celor ce sufera de depresie. O plimbare prin parc iti poate imbunatati starea de spirit. Numeroase studii indica faptul ca mersul pe jos reprezinta cea mai buna metoda de a scapa de stres.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 1 =

On Key

Citeste si

Beneficiile masajului pe scaun

Stresul la locul de munca este unul din principalele motive ale productivitatii scazute. Peste 70% din angajatii analizati de un studiu international au dus la

Studentul de astăzi, inginerul de mâine!

Ce înseamnă inginer? Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-­o adresăm. Nu credem într-­o definiție universală a inginerului, nici în

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.