5 metode de slăbire simple și la îndemâna oricui

Lupta cu kilogramele în plus ne împinge adesea să apelăm la tot felul de metode de slăbire, unele mai eficiente sau altele mai puțin eficiente. Cel mai important lucru este ca metodele de slăbire să nu fie periculoase pentru sănătate și să nu fie metode extreme, care presupun diete drastice sau înfometare. Așadar, iată câteva metode de slăbire care presupun mici schimbări în dietă sau în stilul de viață, însă au efecte deosebite.

  1. Micul dejun trebuie să fie hrănitor

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă parte a zilei. Dacă sari peste micul dejun sau te mulțumești cu un covrig ronțăit pe fugă, nu este de mirare că ți se face foame rapid și ești tentat să ciugulești câte ceva până la prânz, iar de cele mai multe ori apelezi la tot felul de gustărele nesănătoase și bogate în calorii. Un mic dejun hrănitor nu trebuie neapărat să presupună multe pregătiri, așa că fă-ți timp dimineața să mănânci un mic dejun sățios și hrănitor.

  1. În loc să reduci, adaugă

Una dintre cele mai frecvente metode de slăbire utilizate este restricționarea cât mai multor grupe de alimente. În loc să te privezi de anumite alimente, fii atent la porțiile pe care le consumi și include cât mai multe alimente sănătoase în dieta zilnică. O dietă cât mai diversificată, te ajută să asiguri organismului toate substanțele nutritive de care are nevoie. Astfel, vei include și grăsimi sănătoase și carbohidrați „buni” în dietă, nutrienți care sunt în mod frecvent evitați.

  1. Mergi cât mai mult pe jos

Dacă nu ai timp să faci sport, sau nu poți face acest lucru din cauza anumitor impedimente, mersul pe jos este cea mai simplă metodă să faci mai multă mișcare și să eviți sedentarismul. Lucrurile simple, cum ar fi urcatul scărilor la bloc în loc să folosești liftul, sau mersul pe jos pe distanțe scurte în locul utilizării mijloacelor de transport în comun sau a mașinii te ajută să arzi câteva calorii în plus. De asemenea, dimineața sau seara, fă o plimbare lungă și bucură-te de micile schimbări care au loc în natură zi de zi.

  1. Bea suficientă apă

Apa nu te ajută numai să te hidratezi, ci și să nu îți mai fie atât de foame. Mai ales atunci când simți că îți este foame tot timpul, este foarte posibil să nu fie vorba despre senzația de foame, ci despre cea de sete. Sucurile sau cafeaua nu înlocuiesc apa în dieta zilnică, așa că ar trebui să te asiguri că bei suficientă apă, indiferent de anotimp.

  1. Împarte mâncarea

Atunci când mănânci în oraș, vei observa că foarte multe restaurante servesc porții foarte mari de mâncare. Pentru a nu fi tentat să termini tot din farfurie, împarte o porție consistentă de mâncare cu altcineva de la masă.

Acestea sunt doar câteva metode de slăbire simple, pe care le poți pune în practică în fiecare zi, însă atunci când te confrunți cu probleme de greutate, este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist în nutriție, care te va consilia în mod adecvat în ceea ce privește dieta și obiceiurile alimentare pe care ar trebui să le elimini pentru a avea o alimentație sănătoasă.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.