5 motive pentru care ar trebui sa adopti un animal de companie

Iti doresti un animal de companie, dar nu esti foarte sigur/a ca e cea mai buna decizie? Poate articolul de fata iti va inlatura temerile si indoielile pe care le ai. Numeroase studii stiintifice demonstreaza ca detinerea unui animal de companie vine la pachet cu o multitudine de beneficii pentru sanatate, incluzandu-le aici pe cele de natura psihica, fizica si emotionala (de la imbunatatirea abilitatilor sociale la reducerea riscului de infarct).

Iata doar 5 motive pentru care ar trebui sa adopti un animal de companie cat mai repede:

1.Scapa de alergii.

Doctor James E. Gern de la Universitatea din Wisconsin a condus un numar semnificativ de studii, in care a demonstrat ca numarul alergiilor pe care copiii sunt predispusi sa le faca a scazut in acele case in care exista un animal de companie. De fapt, aceste studii au aratat ca acei copii expusi de timpuriu la animale au dezvoltat un sistem imunitar mult mai puternic. Daca ai un copil sau urmeaza să ai, da o fuga la un magazin de animale sau apeleaza la serviciile unei companii de transport caini si pisici Germania, si ia-ți “anti-alergenul” perfect.

2. Dezvolta abilitatile sociale.

Animalele de companie sunt cele mai eficiente icebreak’eri cand vine vorba de conversatii sau de interactionat cu persoane complet necunoscute. Cele mai bune locuri de interactionat cu ceilalalti iubitori de animale sunt: parcurile, clasele de dresaj, precum si mediul online.

3. Minimizeaza riscul producerii unui infarct.

Prezenta unui animal de companie iți poate îmbunătăți sănatatea generală. Organizații importante precum The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sau Institutul National al Sanatății din SUA au condus studii de amploare pe oameni care suferă de boli ale inimii și cum sunt aceștia influențați de animalele de companie; iar studiile au aratat că deținătorii de animale de companie sunt mai puțin stresați și mult mai relaxați, de aceea sunt mai puțin predispuși la boli ale inimii sau la agravarea celor deja existente.

4. Antrenor personal.

Dacă ai nevoie de motivare pentru a-ti face exercițiile fizice, atunci un cățel e cel mai bun antrenor, pentru că majoritatea trebuie plimbați de câteva ori pe zi. Daca vrei să cumperi unul din afara României poți apela la servicii online, cum ar fi: http://www.transport-caini.ro

5. Remediu împotriva depresiei.

Odată cu benefiile fizice pe care le aduc, animalele de companie te pot scoate și din depresie datorită iubirii lor necondiționate și afecțiunii pe care o emană.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Atelier de teatru-dans cu Lorette Enache

Universitatea de Arte ”G. Enescu” Iasi si Facultatea de Teatru va invita la un atelier de teatru-dans: ”Expresivitatte corporala si tehnica Feldenkrais”, sustinut de Lorette

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.