5 servicii Google de care nu stiai

In ciuda polemicilor care au luat nastere in jurul sau, Google continua sa fie un element indispensabil in viata online. Pe langa seviciile standard de cautare bara Google ofera diferite optiuni utile, pe care cei mai multi utilizatori nu le cunosc sau uita sa le foloseasca, chiar daca sunt mai rapide ca alte aplicatii.

Afla care sunt cele mai eficiente functii ale barei de cautare in top 5 unelte utile ale Google Search.

Calculator
calculator_google
Bara de cautare a Google poate fi folosita si pe post de calculator pentru operatii de algebra si poate realiza chiar si calcule mai complexe, pentru cei ce au cateva notiuni de matematica in engleza. De exemplu „sqrt X” iti calculeaza pe loc „radical din X”.

Informatii sportive
liverpool
Introdu numele unei echipei sportive de renume international si vei afla pe loc care a fost scorul obtinut la ultimul meci si care este urmatorul meci programat. Din pacate, echipele de fotbal romanesti nu sunt incluse in baza de date Google.

Convertor valutar si de unitati de masura
convertor
Dupa exemplul „9.5 cm in inches” poti folosi Google Search drept convertor pentru unitati de masura de lungime, greutate si volum si poti realiza si conversia rapida intre valute straine.

Specificatiile avansate

Atunci cand vrei sa pierzi cat mai putin timp cautand informatii relevante pe Google, foloseste specificatiile de cautare avansate. „joburi site:studentul.info” iti va da cele mai relevante rezultate despre camine de pe site-ul Studentie.ro si este o cautare mai puternica si eficienta decat „joburi studentul.info”. In acelasi mod, poti cauta si anumite formate de fisiere, dupa exemplul „document filetype:pdf”.

Rasaritul si apusul soarelui

Vrei sa stii ora exacta a apusului si a rasaritului? Tastand de exemplu „sunset bucuresti” sau „sunrise cluj” afli cand rasare si cand apune soarele in orasul tau (cu denumirea lui in limba romana). Functia utila oferita de motorul de cautare este momentan disponibila doar pe Google.com, nu si pe Google.ro.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + seven =

On Key

Citeste si

Studentul de astăzi, inginerul de mâine!

Ce înseamnă inginer? Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-­o adresăm. Nu credem într-­o definiție universală a inginerului, nici în

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.