6 lucruri pe care să le faci după ce se termină restricțiile

6 Lucruri Pe Care Să Le Faci După Ce Se Termină Restricțiile

Chiar dacă acest eveniment pare la ani lumină, undeva într-un viitor îndepărtat, distanțarea socială și criza provocată de Covid-19 vor lua sfârșit în cele din urmă. Cum va arăta viața noastră atunci ? În mare parte, va depinde foarte mult de noi, ce decizii vom lua și ce acțiuni vom face.

Până atunci, cel mai bine e să ne pregătim în avans, iată 6 lucruri pe care ai putea să le faci:

1. Încetinește

Poate primul lucru pe care l-am învățat în această perioadă, este faptul că trebuie să încetinim, să ne bucurăm mai mult de ceea ce avem, să nu mai alergăm fără oprire pentru mai mult, și mai mult, mereu. Am învățat că ne lipseau exact lucrurile pe care le aveam deja, dar nu profitam niciodată de ele, cum ar fi timpul prețios petrecut cu familia, parcul cu multă verdeață de lângă bloc, biblioteca pe care am aglomerat-o cu o mulțime de cărți frumoase, dar necitite. Dacă acum am făcut o pauză obligatorie de la alergarea prin viață, continuă să faci câte o pauză facultativă și după.

2. Prețuiește sănătatea.

Știu că și până acum o făceai, dar conștientizarea faptului că fiecare dintre noi este vulnerabil poate e mai puternică acum. De aceea, este foarte important să mâncăm sănătos, să facem mișcare în fiecare zi, să respirăm un aer curat, acest lucru fiind posibil chiar și într-un oraș aglomerat prin instalarea unui purificator aer in apartament.

3. Îmbrățișează minimalismul.

O curățenie generală în locuință și o sortare/ reciclare a tuturor lucrurilor pe care le avem este obligatorie. Fă-ți o listă cu obiectele necesare, iar pe cele de care nu te-ai mai atins și nu le-ai mai folosit de câțiva ani, donează-le sau reciclează-le. Lasă-ți în locuință numai obiectele importante, cumpără obiecte mai puține, dar de calitate. De exemplu, un dezumidificator de aer este absolut necesar într-o locuință predispusă la umezeală și mucegai.

4. Călătorește cu respect.

Mulți dintre noi am căzut în capcana planificării unor concedii scumpe, în afara țării, în fiecare an. Când vom începe să călătorim din nou, este important să fim mai atenți la locul pe care îl alegem și la banii pe care îi investim.

5. Prioritizează timpul petrecut cu familia.

Chiar dacă acum pare o adevărată bătaie de cap să stai cu copiii acasă toată ziua, cu școlile și parcurile închise, gândește-te că, probabil, nu o să mai aveți niciodată atâta timp să petreceți împreună, să vă jucați, să povestiți, să învățați. De aceea, și după ce se ridică restricțiile, chiar dacă timpul petrecut nu va mai fi la fel cantitativ, transformă timpul petrecut cu familia în momente de calitate.

6. Fii recunoscător/are.

Avem atât de multe lucruri pentru care trebuie să fim recunoscători. Nu trebuie să ignorăm suferința și greutățile care au venit odată cu aceste restricții, dar este important să apreciem binele și să conștientizăm câte lucruri bune avem în viața noastră! Nu putem controla tot timpul ceea ce ne dă viața, dar putem controla modul în care răspundem la provocările ei.

O să ieșim din această criză mai buni și mai prezenți; este important să ne îmbunătățim stilul de viață și să evoluăm în gândire și comportament.

Citeste si: Bucuresti, numarul unu in lume pentru lucrul de acasa

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.