Alege o ursitoare pentru un botez memorabil

Daca intr-un articol de saptamana trecuta am vorbit despre nunta, de aceasta data voi aborda urmatorul mare pas din viata unui cuplu tanar si anume botezul.

In zilele noastre botezul de la Biserica este urmat de o petrecere la restaurant unde cel mic are parte de toata atentia cuvenita. Pentru cei cu bani exista posibilitatea angajarii de animatori petreceri copii si ursitoare pentru a face din botez ceva memorabil.

Semnificatia momentelor botezului

Stim cu totii ca ne botezam pentru a ni se ierta pacatele, copiilor mici-pacatul stramosesc iar adultilor si pacatele pe care le-a savarsit pana in momentul botezului.
Prima data se rosteste Crezul, apoi se aprind lumanarile ca simbol al credintei aprinse in inima celui botezat si care trebuie sa arda toata viata.
Se mai aprind trei lumanari in fata cristelnitei, ca simbol al Sfintei Treimi.
Dupa ce apa din cristelnita est sfintita de catre preot, copilul sau omul adult se unge cu untdelemn, ca simbol al milei lui Dumnezeu.
Scufundarea omului in apa reprezinta cufundarea omului vechi si ridicarea- nasterea omului nou prin puterea Duhului Sfant.
Noului botezat i se da haine albe, semn al curateniei sufletesti. In trecut, aceste haine erau purtate mai multe zile de catre cei botezati.
Urmatoarea taina este cea a mirungerii, nu cu undelemn ci cu mir, sfintit de Patriarhul tarii in Joia Mare.
Se pune cruciulita la gatul celui botezat pentru a-l ajuta in lupta cu raul.
Se inconjura de trei ori masa in numele Sfintei Treimi. Cercul simbolizeaza legatura cu aceasta, care trebuie sa fie continua si unita.
Spalarea cu buretele este simbolul iertarii pacatelor, iar tunderea se face pentru a simboliza supunerea omului botezat legilor lui Dumnezeu.

Semnificatia Ursitoarelor

Ursitoarea este o fiintă imaginară din mitologia românească, despre care se crede că are darul de a hotărî soarta omului de la nastere. Dupa nastere, in traditia populara, fiecare copil isi primeste destinul de la ursioare. Ele sunt fiinte magice, surori cu ielele pe care nimeni nu le-a vazut si prea putini le-au auzit. Un lucru e sigur – ceea ce sortesc ele, intotdeauna se indeplineste.

În a treia noapte de viață a copilului nou-născut, nașa invită ursitoarele și face o masă cu prăjituri, bomboane, vin, apă, flori și tot ceea ce crede că le-ar putea plăcea acestora. Ele apar la noapte, la poarta casei în care dorm mama și cu fiul, și prezic destinul copilului. În următoarea dimineață, nașa întreabă mama despre visul său și îi zice dacă au venit ursitoarele, și ceea ce au prezis.

Daca vrei ca cel mic sa aiba parte de un moment de neuitat, apeleaza la o firma care organizeaza astfel de momente. Preturile nu sunt exagerate, un pachet de ursitoare botez iasi costa de la 330 lei si include 3 zane ursitoare si masina de fum.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + six =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.