Alegerea inelului de logodnă

Căsătoria este unul dintre cele mai importante momente ale unei vieți. De cele mai multe ori, acest pas înseamnă mai mult decât o decizie. El înseamnă găsirea unui moment oportun, a unei locații potrivite și, conform tradiției, a unui inel de logodnă. Pentru multe persoane, alegerea unui inel de logodnă este de cele mai multe ori o adevărată provocare. Din aceste motive, profesioniștii de la E-Ring vin în întâmpinarea celor care vor să facă acest pas și le ușurează decizia.

Inelul de logodnă este mai mult decât o simplă bijuterie. El are o simbolistică aparte și tradiția spune că oferirea inelului de logodnă vine cu promisiunea că acel cuplu se va căsători. Acest inel se așază pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă. Motivul pentru care a fost ales acel deget este pentru că prin ele trece vena amoris, ce face legătura direct cu inima.

Ce trebuie să inspire un inel de logodnă?

Simbolul pe care îl reprezintă inelul de logodnă este mereu asociat cu iubirea, dăruirea pentru partenerul de viață și din aceste motive trebuie să fie ales cât mai atent. Un inel trebuie să se potrivească foarte bine cu gusturile și cu stilul partenerei. Alegerea inelului potrivit urmat de un răspuns afirmativ la cererea în căsătorie reprezintă un moment încărcat emoțional foarte puternic și care într-un final va oferi multe zâmbete și multă admirație.

Alegerea unui inel este un proces bine structurat

În momentul în care bărbatul este decis de a face acest pas, el trebuie să se gândească la felul în care își dorește să arate inelul. Acest lucru poate fi mult ușurat dacă va apela la o echipă de profesioniști. Echipa de la E-Ring poate oferi un suport și o consultanță care se va adapta pentru gusturile fiecărui client.

Pornind de la acea idee sau schiță, următorul pas ce trebuie făcut este să se aleagă pietrele prețioase și materialul dorit. Acestea se vor prezenta mai pe larg în ideile următoare. Următoarea etapă este cea în care se va proiecta într-un mediu virtual inelul. Acesta se va realiza în format 3D și va fi însoțit de o prezentare foto și video. Avantajele pe care le oferă această tehnologie sunt foarte mari. Se va putea ști cu exactitate dacă inelul respectiv este ceea ce se dorește și dacă trebuie ceva de modificat la el.

Următorul stadiu ce se desfășura va fi, evident, cel de realizare a produsului final. Realizarea bijuteriei cuprinde o serie de pași ce vor asigura calitatea, precizia și frumusețea pe care o va avea aceasta. Modelul de inel va fi imprimat în ceară (cu ajutorul unei moderne tehnologii 3D), apoi va avea loc turnarea lui în aur, respectiv finisarea și montarea pietrelor prețioase de către cei mai buni bijutieri. Fiecare din aceste etape sunt extrem de importante, iar atenția pentru detalii, tehnologia de ultima generație și profesionalismul de care dau dovadă îi recomandă pe cei de la E-Ring ca fiind cea mai bună echipă.

Ce fel de materiale și pietre prețioase se pot alege?

Materialul din care se poate face un inel este la alegere între aur alb și galben (de 14 k sau 18 k). Caratele, notate cu „k”, exprimă numărul părților de aur din aliajul respectiv (numărul maxim fiind de 24 k). În ceea ce privește opțiunea de pietre prețioase, aceasta este ceva mai variată. Se poate alege de la diamant, la smarald sau safir și până la rubin. Pentru a înțelege mai multe despre ele vom face o scurtă prezentare a fiecărei pietre prețioase.

Diamantul
Diamantul este un mineral nativ ce poate atinge duritatea maximă pe scara lui Mohs (respectiv de 10). De aici și numele său, care provine din limba greacă „adamas”, ceea ce înseamnă invincibil. Acesta este folosit la nenumărate bijuterii de secole bune. Singura intervenție umană asupra lui este cea legată de tăietură. Ea determină strălucirea diamantului. El poate fi disponibil într-o varietate foarte mare de culori, însă cea mai populară și mai scumpă variantă este cea incoloră. Un alt aspect important este cel al incluziunilor prezente în diamant. Cu cât numărul acestora este mai mic, valoarea acestuia crește. Greutatea pietrelor prețioase se măsoara în carate. Mărimea unui carat este de 0,2 grame.

Smaraldul
Ceea ce oferă valoare acestei pietre prețioase este culoarea. Culoare specifică de verde este dată de conținutul ridicat de crom. Un smarald foarte fin are o culoare albastră-verde închisă, strălucitoare și translucidă.

• Safirul

Culoarea specifică a unui safir este cea de albastru, însă poate fi regăsit și în alte nuanțe. Acesta prezintă o duritate ridicată, dar totuși mai scăzută decât cea a diamantului. Valoarea lui este dată de culoare, transparență și dimensiune.

• Rubinul
Denumirea acestei pietre prețioase provine de la culoarea pe care o prezintă, mai exact de la cuvântul din latină „ruber”, care înseamnă roșu. Culoarea poate să varieze de la roz spre roșu în funcție de cantitatea de crom conținută. De asemenea, valoarea lui este dată de culoare, claritate și tăietură.
Pentru a se asigura de calitatea pietrelor prețioase, E-Ring le selectează doar din orașul Anvers, recunoscut pentru oferta sa bogată.

Ce tipuri de inele se pot alege?

Un inel de logodnă pleacă în principal de la ideea că poate avea parte de un design personalizat, însă modelele pot avea și repere standard. De exemplu tipul de inel Solitaire este modelul clasic de inele de logodnă. Acesta are în componență o singură piatră prețioasă. De asemenea, mai există modele precum Three-stone (cu trei pietre prețioase), Halo (cu mai multe pietre prețioase dispuse în formă de floare) și altele. Cert este că design-ul este unul care poate fi adaptat pe gusturile fiecăruia.

Serviciile oferite de E-Ring

Începând cu serviciul de consultanță pentru a putea alege cele mai frumoase inele, echipa E-Ring este una tânără ce pune un mare preț pe o comunicare eficientă. Aceasta stă la baza realizării celor mai bune produse, prin înțelegerea și adaptarea la nevoile clienților. De asemenea, tehnologia folosita este de ultimă generație, iar grija cu care sunt selectate și prelucrate materialele asigură cea mai bună calitate produselor finale.

Cu o experiență de 12 ani, acest brand s-a făcut remarcat pe piața de bijuterii datorită profesionalismului de care a dat dovadă. O atenție sporită la detalii face diferența și asigură pe cei care apelează la ei că inelul de logodnă va fi exact ceea ce caută. Seriozitatea este rezultată din timpul de realizare scurt al unui astfel de inel. Perioada de execuție nu va depăși 21 de zile. Acest lucru poate însemna un mare plus pentru persoanele care se grăbesc să facă acest pas sau au lăsat acest detaliu pe ultima sută de metri.
Un alt aspect important în alegerea unui inel este cel al mărimii. O variantă des folosită este cea în care se măsoară diametrul interior al altor inele folosite, iar în caz că această variantă nu a dat succes, E-Ring.ro asigură un serviciu de redimensionare, fără costuri suplimentare. În cazul în care nu se poate afla măsura, ei recomandă alegerea mărimii 52, care este una medie și foarte des folosită.

În ceea ce privește întreținerea inelului de logodnă, există serviciul de recondiționare, rodinare și curățare profesională. De asemenea, pentru produsele achiziționate se oferă și o perioadă de garanție de până la doi ani.
Pentru a se se afla mai multe detalii cu privire la serviciile și oferta inelelor de logodnă, se poate accesa site-ul www.e-ring.ro. Acolo este locul unde calitatea și prețul reprezintă un raport foarte bun.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × four =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.