Angajatorul este obligat sa-ti elibereze adeverinte cerute. Afla in ce perioada de timp

Ii poti solicita sefului tau, la nevoie, diverse adeverinte care sa iti ateste salariul, specialitatea, vechimea. Aecsta, conform legislatiei muncii, are obligatia sa iti elibereze aceste documente.

Conform Codului Muncii, art. 34: „La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate”. Aceasta este una dintre obligatiile angajatorului, el este nevoit sa elibereze diverse documente solicitate de angajat.

In cazul in care angajatorul refuza eliberarea unei adeverinte solicitate el risca amenda intre 300 si 1000 de lei. Cu toate acestea, Codul Muncii nu stipuleaza si o perioada de timp in care salariatul va primi documentele solicitate.

Hotararea Guvernamentala nr 500/2011 prevede un terment in care angajatorul trebuie sa se incadreze privind eliberarea adeverintelor: maximum 15 zile de la data in care au fost cerute. In cazul in care, din motive obiective, conducatorul respectivei firme nu poate elibera documentele, solicitarea poate fi adresata inspectoratului teritorial de munca din raza in care compania isi desfasoara activitatea.

Sursa foto: www.djibnet.com

 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 5 =

On Key

Citeste si

Saptamana PSI 2016

Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele inconștiente pentru care îți alegi un partener, o profesie sau un curs în viață? Dacă vrei să înțelegi cum

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.