Beneficiile masajului pe scaun

Stresul la locul de munca este unul din principalele motive ale productivitatii scazute. Peste 70% din angajatii analizati de un studiu international au dus la concluzia ca locurile de munca ale acestora sunt stresante.

Din moment ce locul de munca este stresant, ar fi de bun simt sa se ofere anumite metode de diminuare a acestuia la locul de munca. Din ce in ce mai multi angajatori recunosc ca un masaj regulat poate reduce efectele fizice si mentale ale stresului, reducand astfel si aparitia bolilor legate de stres si suprasolicitare.

Un numar tot mai mare de companii ofera terapie prin masaj pentru a creste productivitatea angajatilor si le sustine moralul. Rezultatele sunt imediate, angajatii resimtind o reducere a stresului si o mai mare satisfactie la locul de munca.

Intr-adevar, studiile au aratat ca masajul imbunatateste starea angajatilor. Un studiu efectuat de Institutul de Cercetare “Touch” al Universitatii din Miami a demonstrat ca dupa 5 saptamani, un grup de 26 de angajati, care au avut sedinte de masaj de 15 minute de 2 ori pe saptamana, la birou, se simtea mult mai bine decat un grup de 24 de persoane carora li s-a spus doar sa inchida ochii si sa se relaxeze. Grupul care a primit masaj au resimtit reducerea stresului si imbunatatirea performantelor, in timp ce grupul celalalt nu a simtit nicio ameliorare.

Majoritatea companiilor au contract cu terapeuti in masaj care programeaza sedintele de masaj in timpul pauzelor angajatilor. Acestia sunt asezati pe scaune de masaj special proiectate, care permit terapeutului sa lucreze la spate, gat, umeri si brate, concentrandu-se pe zonele cu probleme comune angajatilor din ziua de azi. Nu se foloseste ulei de masaj si angajatul ramane complet imbracat. Sedinta de masaj dureaza de obicei 10-15 minute, cat ar dura o pauza de cafea.

Beneficiile acestei tehnici :

• usureaza problemele fizice;
• ajuta la echilibrarea efectelor stresului, reducand durerile de cap, nivelul anxietatii si restaurand starea de bine si o minte calma.

Masajul ajuta la echilibrarea efectelor stresului din viata cotidiana si evita aparitia bolilor legate de stress si alte disfunctii prin :

• declansarea relaxarii;
• relaxeaza muschii tensionati;
• normalizarea fluxului energiei;
• imbunatatirea functionarii sistemului imunitar;
• inducerea calmului la nivelul mintii si o stare generala de bine.

Articol recomandat de www.komoder.ro – scaune si fotolii de masaj.

Surs foto : naturesformula.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One thought on “Beneficiile masajului pe scaun

  1. Pingback: Scaun de masaj - beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 8 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.