Boiler electric sau instant?

Exista situatii in care incalzirea nu se poate face de la reteaua de termoficare sau cu ajutorul unei centrale electrice si atunci o solutie poate fi un boiler electric. Daca esti in cautarea unui boiler electric pentru baia ta, iti vom arata in articolul ce urmeaza care varianta este mai buna: boiler electric sau instant.

Boiler electric sau instant?

Boilerul are un rezervor în care este menţinută apa, astfel încât aceasta este încălzită continuu pentru a putea fi folosită imediat în caz de duş sau alte nevoi.   Pentru asta, însă, trebuie să fie mereu conectat la o priză, astfel încât senzorul să detecteze de fiecare dată atunci când apa scade sub temperatura setată şi să declanşeze apoi comanda pentru încălzirea apei. Astfel, consumul de energie este mai mare în cazul boilerului. De asemenea, acesta necesită un loc destul de mare în baie, ceea ce poate fi un inconvenient pentru unii. Avantajul este că apa caldă curge la un debit constant. Dezavantajul este că s-ar putea să te trezeşti la jumătatea duşului că rămâi fără apă caldă şi apoi trebuie să aştepţi iarăşi o oră.

Un instant electric, după cum îi spune şi numele, încălzeşte apa mult mai repede, în timp real. Nu are nevoie să funcţioneze continuu, astfel că per total s-ar putea face economii la consumul de energie electrică. Pe de altă parte, dacă un boiler poate susţine atât debitul prin robinetul de la baie, cât şi pe cel de la bucătărie, în cazul alegerii instantului este necesar să montaţi câte unul în fiecare încăpere. De asemenea, mulţi utilizatori au scris pe forumuri online că sunt dezamăgiţi de faptul că apa este mai mult călduţă, nu fierbinte. Există tot felul de posibilităţi pentru a rezolva acest lucru, precum alegerea unui dispozitiv de putere mai mare sau trucuri ad hoc precum micşorarea debitului apei, ceea ce ar duce la o încălzire mai bună. Partea proastă este că trebuie să te obişnuieşti cu un flux mai slab.

În concluzie, alegerea trebuie făcută în funcţie de nevoile fiecăruia, de sumele de bani disponibile, dar şi de zona geografică unde vă aflaţi. În zonele de munte un instant electric este mult mai greu de folosit iarna, existând pericolul ca apa să îngheţe pe conducte. Starea instalaţiei electrice este şi ea importantă, pentru a susţine puterea mare necesară în caz de nevoie.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.