Cafeaua te poate ucide! Vezi cantitatea letala

Natasha Harris, care s-a stins din viata la 30 de ani din cauza consumului excesiv de Cola, readuce in atentie efectele ascunse ale bauturilor pe baza de cofeina. Potrivit unui articol publicat de Der Spiegel, cofeina poate cauza decesul, daca este consumata intr-o doza de zece grame.

In conditiile in care o ceasca de cafea contine in jur de 80 de miligrame de cofeina, un barbat adult poate ajunge la doza letala consumând intre 10 si 31 de litri de cafea. Insa efectele nefaste ale cofeinei se resimt chiar dupa administrarea a doar 10% din aceasta doza prin simptome precum tahicardie, tensiune marita, aritmie. Varsaturile reprezinta prima reactie a organismului care incearca sa se apere de efectele substantei.

Cazurile de intoxicare cu cofeina sunt destul de rare si nu au loc din cauza bauturilor care o contin, ci pe fondul administrarii substantei in forma concentrata. Totusi, specialistii avertizeaza ca decesul poate surveni si pe fondul consumului indelungat de cafea in cazul persoanelor care sufera de afectiuni cronice.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.