Cata cafea ar trebui sa bei in sesiune?

Odata ce intram in sesiune suntem tentati sa abuzam de cafea, cola si energizante pentru a pastra mai mult starea de alerta a organismului si a invata mai usor.

Bineinteles ca o doza moderata de cafea te poate ajuta sa te concentrezi si sa-ti finalizezi proiectele, dar cum iti dai seama unde ar trebui sa te opresti?

Daca vei bea o singura cana de cafea intr-o zi dedicata studiului, cel mai probabil s-ar putea sa nu simti nici un efect. Abia atunci cand ajungi la 200 mg cafeina in organism starea ta de alerta se va imbunatati si vei retine mai usor.

Acest nivel il vei atinge cel mai probabil dupa consumul a doua cani de cafea tare, sau a trei cani de cafea mai slaba sau cu lapte.

Mai poti adauga inca o singura cana daca planuiesti sa stai treaz toata noaptea si daca simti ca te ia somnul.

La urmatorul nivel, consumul a patru cani de cafea tare, te va agita mai mult in loc sa te ajute si nu vei mai putea sa-ti concluzionezi ideile.  O supradoza de cafeina poate produce atacuri de panica, aritmie, tensiune arteriala ridicata, nervozitate si irascibilitate.

Data urmatoare cand va veti duce sa va mai faceti o cafea, luati in considerare si ca in functie de obiceiurile zilnice ale fiecaruia, de antecedentele medicale sau de toleranta personala la cafeina, dozele de mai sus pot varia considerabil.

Voi cata cafea obisnuiti sa beti in sesiune?

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − 4 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.