Ce analize ar trebui sa iti faci in perioada studentiei?

Ca sa fii sigur ca esti sanatos si ca poti invata cu spor, ar fi bine sa iti faci un set de analize in fiecare an. Ai putea alege primavara pentru a merge la medic, deoarece la iesirea din iarna organismul tau va fi mai slabit si orice eventuala problema poate fi descoperita mai usor.

 

Inscrie-te la un medic de familie aici in Iasi ca sa nu mai ai motiv sa amani analizele si mergi sa-ti faca un examen medical general, sa-ti ia tensiunea si sa iti asculte inima.

Dupa aceea, ar trebui sa iti faci un set de analize de baza de sange care sa verifice: leucocitele, hemoglobina, glicemia, nivelul de colesterol, acid uric, uree, ioni (calciu total si ionic, magneziu), timpii de coagulare sau VSH. Pornind de la acestea, medicul de familie iti mai poate recomanda si alte investigatii targetate. In plus, va fi mult mai usor pentru el sa observe exact cu ce vitamine si minerale ar trebui sa iti suplimentezi dieta.

Ar mai fi indicat sa mergi la un control fizic pentru a depista orice eventuala boala cu transmitere sexuala [BTS]. Nu fi pudic si spune-i doctorului orice simptom ai sau crezi ca ai, pentru ca orice problema prinsa la inceput se trateaza mai usor. Este posibil sa mai fie necesare si alte analize de laborator sau un test Papanicolau pentru fete. Iti recomandam sa le faci si pe acestea ca sa eviti complicatii viitoare.

Un alt consult pe care trebuie sa ti-l faci este cel oftalmologic. De multe ori salile de curs nu sunt luminate corespunzator si laboratoarele sunt dotate cu ecrane depasite tehnologic. Acest lucru poate avea un impact negatic asupra acuitatii tale vizuale si se poate traduce in dureri de cap, indispozitie, irascibilitate, lipsa de concentrare etc.

Daca ai in familie persoane cu probleme cardiace, ar fi bine sa-ti faci si o electrocardiograma pentru a nu te trezi mai tarziu cu surprize neplacute.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × two =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.