Ce este de vizitat in Iasi?

Daca esti din Iasi sau ai decis sa vii aici la facultate nu poti sa ratezi cateva dintre obiectivele turistice. Pentru zilele in care nu stii ce sa mai faci, te-ai plicitisit sau doar vrei ceva nou, echipa studentul.info are sugestii. O plimbare catre una dintre aceste destinatii si ai sa vezi ce are orasul de oferit!

1. Gradina Botanica
Dumbrava Rosie nr. 7 – 9, Iasi, judetul Iasi

botancia1
Desi poate ai ajuns deja, nu uita ca tot timpul au loc diverse expozitii. Fii la curent si poate vezi ceva ce iti atrage atentia.

2. Manastirea „Sfintii Trei Ierarhi”
Bulevardul Stefan cel Mare și Sfânt 28 Iasi, Romania

trei ierarhi
A devenit celebra prin extraordinara dantelarie in piatra care ii impodobeste fatadele, de la temelie pana in varful turlelor. Pot fi numarate peste 30 de registre de motive decorative, care nu se repeta.

3. Casa Memoriala Vasile Pogor
Str. Vasile Pogor, 4, Iasi, judetul Iasi

vasile pogor
La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” esti doar la cativa pasi de a vedea o resedinta nobiliara reprezentativa pentru secolul XIX.

4. Bojdeuca Ion Creanga din Iasi
Simion Barnutiu nr. 4, Iasi, judetul Iasi

creanga
Muzeul memorial detine exponate originale apartinand lui Ion Creanga, asa ca de ce sa nu dai o fuga? Nu ai nimic de pierdut!

5. Manastirea Cetatuia
Str. Cetatuia nr. 1, Iasi

cetatuia
Lacasul este ctitorit in secolul XVII si este un loc excelent pentru a lua o pauza scurta de la agitatia din oras. Din partea de sud se poate vedea tot orasul, oferind o priveliste care iti taie respiratia.

6. Muzeul Mihai Eminescu
Gradina Copou, Iasi, judetul Iasi

eminescu
Daca te afli la o plimbare in Copou, trage o fuga si la muzeul conceput in memoria poetului national.

7. Casa memoriala Mihail Kogalniceanu
Str. Mihail Kogalniceanu 11, Iasi, judetul Iasi

kogalniceanu
Monumentul istoric de arhitectura adaposteste obiecte personale, documente, carti apartinand istoricului si omului politic roman Mihail Kogalniceanu. O holograma 3D in marime naturala il reda fostul mare politician este o premiera nationala.

8. Muzeul Unirii din Iasi
Lapusneanu nr.14

unirii
De cate ori nu ai mers grabit pe straduta ce pare sa se fi oprit in timp in central Iasului? Aici, Muzeul Unirii are cateva istorisiri de spus daca te opresti sa asculti.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 20 =

On Key

Citeste si

Tacos Special Week

Restaurantul Little Texas este locul n care unicitatea si autenticitatea se regasesc in cele peste 100 de preparate, pregatite dupa retete traditionale americane. Atmosfera specifica

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.