Ce mai inseamna SEO in 2015?

Daca ai o afacere online cu siguranta stii ca fara optimizarea unui site e foarte greu daca nu imposibil sa ai vizitatori si vanzari. Probabil ai incercat pana acum diverse campanii promovare online dar din exprerienta mea tot optimizarea seo aduce cele mai multe beneficii.

Iata ce inseamna SEO in 2015 :

1. Continut face diferenta
Ca si pana acum continutul din site-ul tau face diferenta la optimizarea seo. Un continut de calitate inseamna si bounce rate mic (cat navigheaza un utilizator in site) si implicit sanse mai mari de vanzare.
Degeaba ai multe linkuri catre un site si rankezi sus pe Google, daca vizitatorii nu gasesc informatii/produse de calitate.

2. Linkuri putine dar bune
Perioada in care cumparai linkuri la kilogram si ajungeai déjà in prima pagina a apus de mult. Diferenta o fac linkurile de calitate in site-uri cu autoritate. Renunta la incrierea in directoare si comentarii pe bloguri, caci pe termen lung vei avea doar de pierdut.

3. Site optimizat pentru mobil
Google a anuntat déjà ca va acorda o importanta mai mare site-urilor optimizate pentru mobil si asta va conta si la seo. Daca folosesti o platforma gen WordPress, vei gasi cateva pluginuri interesante. In cazul in care nu te descurci pot apela la firme specializate. Pe noi ne-au ajutat cei de la Plum Media Bucuresti, pentru optimizarea pentru mobil.

4. Timpul de incarcare
Timpul de incarcare al unui site este deasemni foarte important pentru seo. Un site cu foarte multe coduri javascript sau care sunt gazduite pe hostinguri de slaba calitate, vor avea mereu probleme cu timpii de incarcare. Din acest considerent, este mai indicat sa folositi solutii custom si site-uri create de la 0, decat platforme CMS.
Puteti verifica aici, timpul de incarcare al site-ului dvs : https://developers.google.com/speed/pagespeed/

5. Hacks si virusi
Fara o legatura dovedita cu optimizarea seo, dar pe care eu o consider importanta este protejarea site-ului de virusi si hack-uri. Spre exemplu o versiune de wordpress foarte veche nu va dezavantajeza la optimizare, in schimb este foarte vulnerabila la atacul hackerilor. Un site virusat va afisa de la google o notificare de hack si asta va indeparta vizitatorii si credibilitata va fi afectata.

Din experienta ta, ce crezi ca inseamna seo in 2015?

Sursa foto : ewstactics.com

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 4 =

On Key

Citeste si

,,Zilele Studentului Electronist” – ediţia a V-a

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific

UAIC caută voluntari

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iasi” (UAIC) organizează, în perioada 6 – 10 aprilie 2015, „Săptămâna Porților Deschise”, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.