Ce risti daca stai prea mult pe scaun

Suntem tentati sa alegem un job care presupune sa stam la birou ca si cariera, iar in timpul liber petrecem multe ore in fata unui calculator.


Se pare ca acest comportament este la fel de periculos pentru sanatate ca si fumatul, conformincomemagazine.ro

Corpul omenesc nu a fost proiectat pentru stat pe scaun, ci mai degraba pentru mers.

Pozitiile in care se sta de regula pe scaune ori fotolii exercita asupra corpului anumite forte care pot cauza probleme de circulatie si o multime de alte dureri.

In plus, stand jos organismul nu arde decat 300 calorii intr-o zi de munca.

Din multimea de efecte negative ale statului pe scaun se evidentiaza: suprimarea producerii enzimei lipoproteinlipaza, cu un rol esential in transformarea colesterolului ‘rau’ in colesterol ‘bun’; cresterea rezistentei la insulina, de unde probleme cu metabolizarea zaharurilor si cresterea riscului de boli de inima si diabet.

Alte studii arata ca fiecare ora petrecuta stand jos la televizor scurteaza viata cu 22 de minute, in timp ce o tigara fumata inseamna 11 minute de viata mai putin.

Chiar daca faci miscare dimineata sau seara cand iesi de la birou, se pare ca acest comportament nu te va ajuta foarte mult.

Mai degraba, metabolismul glucozei poate fi imbunatatit cu o plimbare de doua minute la fiecare 20 de minute de stat jos.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 3 =

On Key

Citeste si

10 cursuri online gratuite

Atunci cand vrei sa te perfectionezi intr-un anumit domeniu, poti folosi totdeauna cursurile online, care de cele mai multe ori sunt gratuite. Unele dintre ele

Specializări noi la USAMV Iași

În cel mai recent studiu despre identificarea domeniilor de viitor privind integrarea pe piața muncii, efectuat în anul 2014, agronomia deschide topul acestora. Iată că

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.