Ce risti daca stai prea mult pe scaun

Suntem tentati sa alegem un job care presupune sa stam la birou ca si cariera, iar in timpul liber petrecem multe ore in fata unui calculator.


Se pare ca acest comportament este la fel de periculos pentru sanatate ca si fumatul, conformincomemagazine.ro

Corpul omenesc nu a fost proiectat pentru stat pe scaun, ci mai degraba pentru mers.

Pozitiile in care se sta de regula pe scaune ori fotolii exercita asupra corpului anumite forte care pot cauza probleme de circulatie si o multime de alte dureri.

In plus, stand jos organismul nu arde decat 300 calorii intr-o zi de munca.

Din multimea de efecte negative ale statului pe scaun se evidentiaza: suprimarea producerii enzimei lipoproteinlipaza, cu un rol esential in transformarea colesterolului ‘rau’ in colesterol ‘bun’; cresterea rezistentei la insulina, de unde probleme cu metabolizarea zaharurilor si cresterea riscului de boli de inima si diabet.

Alte studii arata ca fiecare ora petrecuta stand jos la televizor scurteaza viata cu 22 de minute, in timp ce o tigara fumata inseamna 11 minute de viata mai putin.

Chiar daca faci miscare dimineata sau seara cand iesi de la birou, se pare ca acest comportament nu te va ajuta foarte mult.

Mai degraba, metabolismul glucozei poate fi imbunatatit cu o plimbare de doua minute la fiecare 20 de minute de stat jos.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Relaxare acasa in weekend

Din cand in cand ar fi bine sa mai iei o pauza de la hoinarit prin oras. Opreste-te si pune-ti ordine in ganduri, releaxeaza-ti organismul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.