Cele 9 etape ale relatiilor

Fiecare relatie este unica si se desfasoara in moduri complet diferite, in functie de persoane. Exista insa si anumite etape „standard” prin care trec cele mai multe cupluri.


Luna de miere
Aceasta este etapa in care partenerii incearca sa se impresioneze reciproc. Ambii isi arata doar partile bune si totul este doar lapte si miere. Barbatul se arata mai comunicativ, chiar daca nu este, iar femeia, mai admirativa si mai intelegatoare decat in realitate.
Ei spera ca aceasta etapa o sa dureze la infinit si ca pot trece peste orice prin dragoste.

Intelegerea
Totul pare perfect… Partenerii vorbesc mult, incep sa se cunoasca. Isi impart trecutul si planurile de viitor.

Disonantele
Dupa cateva luni fericite partenerii incep sa aiba primele conflicte si sa vada ca nu totul este atat de roz pe cat parea.

Formarea opiniilor
Este etapa in care fiecare isi formeaza o parere despre celalalt, care nu este obligatoriu cea reala. Se poate ca asteptarile sa fie prea mari si atunci urmeaza depresia.

Cimentarea relatiilor
Dupa ce cei doi s-au cunoscut mai bine, se intareste intreaga relatie. Partenerii isi cunosc asteptarile reciproc si stiu ca trebuie atat sa primeasca, dar sa si dea. In cazul in care se doresc schimbari, acestea ar putea fi propuse de ei.

Fericirea
Acum cei doi au senzatia ca sunt un adevarat cuplu, dupa ce au trecut de etapta 5. Sunt perfect multumiti, se cunosc si isi inteleg asteptarile.

Dubiile
In aceasta etapa au trecut deja cativa ani de relatie. Acum incep sa apara dubiile… Cum ar fi fost intr-o alta relatie? Cum ar fi fost cu un alt partener?Cuplul va rezista daca nu intervine monotonia, plictiseala.

Explorarea sexuala
Aici ar trebui gasita o cale adecvata de a comunica, pentru a putea transmite tot. E momentul in care partenerii exploreaza pentru a-si imbunatati viata sexuala. Daca cei doi nu se inteleg in aceasta privinta, fie se despart, fie cineva recurge la inselat.

Increderea deplina
Daca este depasita si etapa a opta, acum increderea reciproca este deplina. Nimic nu este niciodata garantat, astfel ca cei doi trebuie sa se curteze si sa se aprecieze in continuare.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Colors Your Life

În cadrul festivalului FEstudIS, proiectul “Sănătate prin mişcare” prinde culoare! SSFI organizează un cros plin de culoare, îmbinând armonios distracţia cu un stil de viaţă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.