Cele mai grave greseli in folosirea prezervativului! 3 din 4 barbati le fac si nu recunosc

Cea mai folosita metoda contraceptiva in randul tinerilor este prezervativul. Probabil ca stiati deja ca poate avea diverse arome, culori si modele; sau ca are o eficacitate garantata atat impotriva unei sarcini nedorite dar si a bolilor cu transmitere sexuala.

Ce nu stiati este ca toate beneficiile de mai sus pot disparea imediat, daca nu-l folositi corect!

Conform unui studiu desfasurat pe parcursul a 16 ani, cea mai frecventa greseala, facuta de aproximativ 50% dintre cei chestionati, este punerea prezervativului la mijlocul actului sexual si nu inainte de inceperea acestuia. In acest caz, efectul sau este nul.

A doua pe lista greselilor este rularea prezervativului fara a sa lasa un mic spatiu liber in varf, unde sa se adune sperma.

De asemenea, se pare ca 75% din barbati si 82% din femei nu verifica inainte daca prezervativul pe care il vor folosi este intact si in termenul de valabilitate.

O alta greseala des inalnita este folosirea unui lubrefiant pe baza de ulei care deterioreaza latexul, sau la extrema cealalta, sa nu se foloseasca deloc lubrefierea, caz in care prezervativul se poate rupe.

Inca o eroare confirmata de 3% din cei chestionati este refolosirea prezervativului, caz in care eficacitatea lui scade drastic.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + 2 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.