Cum poti evita achizitionarea unei perechi de tenisi fake din magazinele online

O problema foarte des intalnita atunci cand vine vorba de shopping online este originalitatea produselor aflate la vanzare. Daca nu ai cateva magazine online favorite de pe care ai mai cumparat, uneori este greu sa depistezi un fake de un produs original. Iata cum poti evita sa iei teapa :

  1. Pretul corect

Sa spunem ca vrei sa cumperi o pereche noua de tenisi si cauti pe google magazin online de tenisi. Nu ai nicio garantie ca primele rezultate care apar sunt doar ale magazinelor de incredere si atunci trebuie sa vezi care este pretul real al produsului pe care il cauti. Daca pretul mediu este de 200 lei perechea si gasesti la un magazin “acelasi produs” cu 100 lei si nu este Black Friday, cel mai sigur este un fake.

  1. Imaginea si prezentarea magazinului

Felul in care arata magazinul online spune multe despre genul de marfa pe care o comercializeaza. Comerciantii de fake-uri nu vor dori sa investeasca in solutii ecommerce performante si vor alege de cele mai multe ori template-uri banale si comune care sa gasesc gratuit pe internet. Lipsa unor informatii importante pentru a lua o decizie este un alt semn de neincredere : nu gasesti nr de contact, nu au tabel de marimi, site-ul are erori etc.

  1. Plata ramburs

Daca nu esti sigur ca produsul este fake sau original, plateste ramburs si in cazul in care exista posibilitatea, cere sa fie cu verificare colet. Si nu uita ca magazinele online sunt obligate prin lege sa accepte returul produsului in 10 zile si sa-ti inapoieze banii in termen de 30 de zile.

  1. Contacteaza magazinul

Daca magazinul online de pe care intentionezi sa cumperi urmatoarea ta pereche de tenisi Converse originali, nu are nicio forma de contact (telefon sau email) cel mai bine ar fi sa-l eviti.

Daca are o forma de contact, le poti adresa cateva intrebari cu privire la originalitatea produselor, timpul de livrare, alte costuri ascunse etc. Daca reprezentantul magazinului este reticent si evita unele raspunsuri, este recomandat sa cauti in alta parte.

  1. Parerea altor cumparatori

Inainte de a plasa comanda verifica si parerea altor cumparatori, printr-o simpla cautare pe google dupa numele magazinului sau nume magazin + teapa. Daca au mai fost cumparatori nemultumiti, fii sigur ca macar unul din ei va scrie pe un blog/site ce a patit.

Tu ce alte metode de a depista fake-urile folosesti? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

O universitate din Iași se va inchide

Corpul de Control al ministrul Educatiei Nationale, impreuna cu Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, a efectuat, pe o perioada de cateva

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.