Cum poti obtine un nou credit chiar daca ai datorii la banca

Criza economica a facut ca numarul persoanelor care nu-si pot plati imprumuturile la timp sa creasca. Aceste restante pot cantari greu atunci cand se doreste contractarea unui nou imprumut.

Pentru fiecare client, istoricul si comportamentul de plata al sau, atat informatiile pozitive cat si cele negative, sunt stocate de Biroul de Credit.

Accentul cel mai mare se pune pe imprumuturile contractate de personele fizice pentru care s-au inregistrat intarzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice.
Pentru contractarea unui alt credit, banca realizeaza o analiza numita scoring, in functie de numarul de zile cu care s-a intarziat plata ratelor, valoarea acestora, valoarea imprumutului, garantiile si comportamentul clientului bancii pe parcursul rambursarii creditului.
Inainte sa te duci sa ceri un al doilea imprumut, ar fi indicat sa-ti faci o analiza financiara folosind Credit Scoring, pe efin.ro
De asemenea, ia in considerare ca persoanele care au avut si si-au rezolvat incidentele de plata cu mai mult de un an pot in urma obtine in prezent credite noi fara probleme.
Totodata, daca in trecut ai avut restante moderate ca frecventa si reduse ca valoare ai sanse mult mai mari sa obtii imprumutul, decat daca ai un istoric plin de restante repetate, de valori mari.

Raspunsul final privind acordarea unui credit in conditiile in care o persoana figureaza cu restante in Biroul de Credit depinde de politica de creditare a fiecarei institutii in parte.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − 8 =

On Key

Citeste si

Oportunitate de voluntariat la BCU Iași

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi oferă studenţilor interesaţi să câştige experienţă pentru viitoarea carieră oportunitatea  de a se implica în calitate de voluntari în

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.