Cum returnezi produse cumparate on-line

E mult mai comod sa dai scroll printre toate produsele expuse pe o pagina de internet. Stai acasa, citesti despre fiecare, vezi poza, comanzi, primesti, platesti. Dar ce te faci daca nu se potriveste cu ce sperai?

In Uniunea Europeana aveti dreptul de a returna un produs comandat on-line in termen de 7 zile lucratoare, incepand cu ziua in care ati primit pachetul. Conform Autoritatatii Nationale de Protectie a Consumatorului acest termen este de 10 zile. Pentru fiecare site ar putea sa difere, trebuie sa fiti atenti la citirea regulamentului.

Puteti sa trimiteti o scrisoare, un e-mail sau sa telefonati, pentru a va exprima nemultumirea. Intrati pe site-ul de pe care ati comandat si aflati datele de contact ale persoanei careia v-ati putea adresa. Motivele pentru care puteti refuza coletul sunt diverse, chiar si pentru ca nu va mai place ce ati comandat.

In termen de 30 de zile, vanzatorul este obligat sa returneze valoarea prodului, plus taxele pe care le-ati platit la primire. Singurul cost pe care il suportati este cel al returnarii pachetului ce v-a nemultumit.

Aceste reguli se aplica atunci cand comandati fara sa mergeti la magazin, ci prin telefon, internet, fax, posta.

Exista si produse care nu pot fi returnate, asa ca ar trebui sa fiti atenti inainte de a face o achizitie. Este vorba despre bilete de avion, bilete de tren, rezervari la hotel, bilete la concerte, produse alimentare.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 5 =

On Key

Citeste si

Cum te protejezi cand e ger afara

Degetele de la maini si de la picioare, varful nasului, lobii urechilor sunt cele mai expuse degeraturilor. Daca actionati gresit, riscati distrugerea tesutului. Comentarii comments

Serile Filmului Românesc ”Timpul”

Serile Filmului Românesc TIMPUL anunță următorii invitați ai festivalului: Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, Teodor Corban, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Andrei Duban, Gianina Corondan. Sub genericul

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.