Cum sa iti imbunatatesti jocul de tenis de masa

Tenisul de masa sau ping pong cum mai este el cunoscut este un sport foarte raspandit in randurile romanilor fiind practicat de oameni de toate varstele. Fie ca se desfasoara intr-o sala specializata sau in aer liber, tenisul de masa ne testeaza limitele mentale si fizice, ne solicita reflexele si ne ajuta sa ne relaxam, eliberandu-ne de stresul acumulat.

Indiferent daca practicam acest sport la nivel competitiv sau doar ca pretext pentru a socializa cu prietenii, pentru a ne desfasura activitatea avem nevoie in primul rand de ceva spatiu, doua palete, o minge de celuloid sau plastic si, evident, de o masa de joc cu un fileu. Daca amatorii mai putin pretentiosi pot folosi o masa obisnuita sau chiar un birou, un fileu improvizat si un set de palete luat din supermarket, pentru restul jucatorilor insa treburile se complica: masa trebuie sa fie de calitate, mingea sa sara bine iar in mod sigur nu orice bucata de lemn poate avea pretentia sa se numeasca paleta.

Ca si nivel de importanta, paleta de tenis de masa este al doilea lucru ce ne imbunatateste substantial rezultatele, primul fiind, desigur, antrenamentul constant.

Atunci cand depasim un anumit nivel, trecand de stadiul de incepatori, si ajungem sa intelegem mai bine jocul este esential sa alegem un echipament mai performant care sa ne ajute sa ne dezvoltam abilitatile. Folosirea unui echipament uzat ne va reduce simtitor performantele iar acest lucru poate crea un sentiment de frustrare.

De nenumarate ori am vazut jucatori buni sau chiar foarte buni adusi in pragul disperarii de catre echipamentul inadecvat, total nepotrivit stilului lor de joc.

Palete tocite, crapate, rupte, oxidate sau prea lente, toate acestea ne pot face sa ne simtim neputinciosi, sa ne enervam sau chiar sa renuntam la a mai juca tenis de masa. Este ca si cum am incerca sa participam la un concurs de biciclete cu un lant care cade mereu.

In schimb, atunci cand folosim o paleta de tenis de masa profesionala ne vom putea concentra efortul mai mult pe tehnica noastra si mai putin pe alti factori externi ce ar putea sa ne influenteze. Se va elimina din start posibilitatea de a blama paleta folosita si ne vom putea analiza obiectiv jocul, corectandu-ne astfel eventualele puncte slabe.

palete ping pong

Daca stilul nostru de joc este unul ofensiv atunci vom alege o paleta mai rapida, care sa ne permita sa surprindem adversarul cu lovituri de viteza, fortand astfel obtinerea punctelor. In schimb, daca suntem adeptii unui joc mai defensiv, calculat, cea mai buna optiune este o paleta cu un control maxim, care sa ne permita sa returnam in siguranta mingile adversarului. Pentru cei situati intre aceste extreme, asa cum multi incepatori sunt, se recomanda folosirea unei palete echilibrate, numita all-round.

Jucatorii mai experimentati care au un anumit stil de joc se pot gandi chiar sa isi asambleze propria paleta de tenis de masa dupa specificatiile si nevoile lor. Incepand cu lemnul acesteia ei pot alege intre cele simple, clasice, sau pe cele cu diverse insertii, precum fibra de carbon sau de sticla. Trecand mai apoi la selectarea fetelor, se pot hotara asupra celor mai aderente, capabile sa imprime mult efect mingii, sau, din contra, pe cele anti-spin. Oricare ar fi optiunile decise, ei isi vor asambla o paleta pe masura preferintelor lor, redescoperind in acest fel placerea de a juca tenis de masa.

Sursa foto : sikerado.hu

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − sixteen =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.