Cum să te trezeşti dimineata fără probleme

Dacă eşti genul de persoană care are probleme în a se trezi dimineaţa, să știi că nu e chiar imposibil să fii fresh la prima oră.

Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos. Încearcă-le şi vei fi energic toată ziua!

1. Fă gimnastică – Câteva exerciţii uşoare de stretching îţi vor ajuta corpul să se energizeze. Mai mult, aceste mişcări îţi vor “limpezi” mintea şi îți vor pune sângele în mişcare. Poţi face fandări, genuflexiuni, abdomene, să mergi pe stepper sau pe bicicleta sau poţi sări coarda. Nu contează ce faci, atât timp cât te mişti. Înainte de orice activitate fizică trebuie să faci câteva mişcări de încălzire a muşchilor!

2. Bea mai multă apă și mai puțină cafea – Cafeaua te ajută să începi ziua cu dreptul, însă nu bea mai mult de două ceşti pentru că efectul va fi contrar aşteptărilor. O singură ceaşcă de cafea, însă, îţi va păstra nivelul de energie ridicat pentru mai mult timp. Pe timpul nopţii, corpul foloseşte rezerva de apă. Imediat ce te trezeşti bea câteva pahare de apă. Nu numai că îţi vei revigora organismul, însă îţi vei stimula sistemul nervos şi vei activa sistemul digestiv. Bea apă imediat ce te trezeşti şi vei fi mult mai pregătit să gestionezi stresul ce va urma pe parcursul zilei.

3. Stabilește-ți o rutină a somnului – Culcă-te în fiecare seară la aceeaşi oră şi trezeşte-te dimineaţa la aceeaşi oră, în fiecare zi. Corpul uman va fi astfel setat să funcţioneze după acest program. Obişnuindu-l cu această rutină regulată, organismul nu va mai fi obosit dimineaţa.

4. Schimbă alarma ceasului – Dacă alarma ceasului tău deşteptător este prea puternică, schimb-o. Nu numai că poate fi stresantă şi chinuitoare, însă există riscul de a te trezi speriat. Încearcă să-ți setezi alarma telefonului astfel încât să pornească radio-ul cu un volum mic care să crească apoi gradat.

5. “Deconectează-te”- Înainte de culcare cu o oră, deconectează-te:  închide computerul, televizorul, telefonul mobil sau orice alt aparat care să-ţi stimuleze creierul. De asemenea, cumpără-ţi întrerupătoare care să ajusteze intensitatea luminii becului. Dacă creierul primeşte semnalele corespunzătoare, se va linişti încet-încet şi vei avea un somn mai mult decât odihnitor.

7. Mănâncă– Corpul tău are nevoie de energie de la primele ore ale dimineții. Un mic dejun sănătos dimineaţa va revigora organismul şi vei fi tentat să mănânci mai puţin şi mai sănătos în timpul zilei.

Sursă foto: bunadimineata.ro

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =

On Key

Citeste si

Maine incepe Targul de Cariere Iasi

Peste 60 de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Iași mâine și miercuri (10-11 octombrie). Evenimentul are loc la Palas Mall și se