De ce nu este bine sa dormi cu telefonul in apropiere

Apartment Therapy a desfasurat un experiment prin intermediul lui Kim McCormick care s-a lipsit de tehnologia din dormitor pentru o luna. Experienta a demonstrat faptul ca nu este benefic sa dormi cu gadgeturile in apropiere.


Chiar daca iti sunt utile pe timp de zi, electronicele atat de folosite ar trebui interzise in dormitor. Potrivit lui Kim, i-a fost dificil sa se tina departe de tehnologie, insa efectele benefice au fost usor de observat.

In toata aceasta perioada Kim si-a tinut telefonul in alte camere, iar pentru ase trezi a folosit alarma ceasului. Aceasta a considerat ca viata i s-a imbunatatit remarcabil, avand in vedere ca nu mai butona mereu telefonul inainte de culcare si dimineata nu se grabea sa vada ce mai este nou in mediile de socializare.

De asemenea, i-a fost mult mai usor sa se trezeasca mai repede, mai ales pentru ca ceasul nu are functia Snooze.
Cercetari anterioare au demonstrat ca cititul de pe ecran inainte de culcare iti afecteaza somnul, iar citirea e-mailului dis de dimineata iti scade productivitatea.

Sursa foto: www.cbsnews.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.