De ce nu este bine sa iti usuci hainele in camera

Conform ultimelor studii efectuate de cercetatorii scotieni, uscatul rufelor in casa sau in camera de camin este un pericol pentru sanatatea persoanelor care locuiesc acolo. Cel mai afectati sunt cei predispusi la astm, rinita alergica si alte tipuri de alergii.

Rufele puse la uscat in interiorul caselor cresc nivelul umiditatii din incapere pe nesimtite, pentru ca acestea pot emite pana la doi litri de apa in aer.
Din 100 de locuinte testate in cadrul studiului, 87% dintre persoane isi uscau hainele in interiorul casei atunci cand vremea de afara era prea racoroasa si 75% din casele studiate prezentau un nivel de umiditate al aerului ce facilita aparitia acarienilor de praf. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca in casele in care hainele erau puse la uscat in interior, nivelul sporilor de mucegai era mult mai mare.
Pentru a evita eventualele probleme de sanatate, recomandarea specialistilor este sa folositi spatii ventilate si incalzite separat de celelalte parti ale locuintei pentru a va usca rufele.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + twenty =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.