De ce sa faci exercitii de fitness din confortul casei tale?

Avem un program tot mai aglomerat și uneori, deși ne-am dori să facem mai mult sport, să alergăm prin parc sau să mergem la înot mai des, ne dăm seama că a mai trecut o saptămână în care nu am făcut niciuna dintre aceste activități. Nu intra în panică, avem noi soluția pentru tine: achiziționarea unuia dintre aceste aparate fitness pentru acasă.

Investiția în sport și în sănătate este una dintre cele mai bune investiții. Îți poți echipa casa cu un aparat mutifuncțional cu ajutorul căruia îți vei putea lucra mai multe grupe de mușchi, când ai timp, din confortul casei tale. Trebuie să iei în considerare câteva aspecte atunci când te hotărăști să cumperi un aparat multifuncțional: în primul rând, este foarte importantă experiența și forța pe care ai acumulat-o până acum; în al doilea rând, trebuie să decizi ce parte a corpului dorești să o tonifici, precum și tipul de exerciții pe care vrei să le faci; și nu în ultimul rând, frecvența ședințelor de antrenament, adică timpul pe care îl ai pentru a efectua exercițiile fizice.

Cel mai important avantaj al exercițiilor fizice făcute acasă este timpul: nu mai pierzi minute prețioase cu deplasarea până la sală și înapoi, iar dacă traficul este o problemă în localitatea ta, vei știi și mai bine despre ce vorbesc; în plus, vei putea face exercițiile la orice oră din zi sau din noapte, fie că te trezești la 6:00 dimineața, fie că ajungi acasă la ora 22:00 după o zi plină, mini sala ta de acasă este pregătită oricând de acțiune.

Un alt avantaj important este prețul. O dată ce ai investit în echiparea unei mici săli de fitness acasă, nu mai ai treabă cu abonamentul de la sala de fitness, care poate fi scump, și nici măcar să nu ai nevoie de toate aparatele de acolo. Trebui să îți faci un plan, să vezi ce aparatură ai nevoie – un aparat fitness multifuncțional, niște gantere, o salteluță pentru exercițiile de la sol, și eventual alte accesorii pentru diferite exerciții cum ar fi: un kettle bell, o bandă elastică,  un cilindru pentru stretching etc.

Fitnessul are 5 elemente de bază: încălzirea, cardio, exerciții de rezistență, exerciții de flexibilitate, și relaxarea ușoară de la final.

Poți începe încălzirea cu ceva ușor, cum ar fi un mers intens pe banda de alergat sau pe o bicicletă staționară. După care poți mări ritmul, pentru a-ți continua exercițiile de cardio. O altă variantă bună, este săritul coardei sau exercițiile de gimnastică aerobică.

Pentru exercițiile de rezistență poți folosi o bancă multifunțională și greutăți pentru ați modela mușchii; dacă spațiul de acasă îți permite, instalarea unui aparat multifuncțional mai complex ar fi ideal. Nu sării peste exercițiile de flexibilitate, unde trebuie să îți întinzi bine mușchii. O saltea și niște exerciții de yoga sau pilates ar fi ideale.

Ultima parte este la fel de importantă, pentru că aceasta are scopul de a-ți liniști ritmul cardiac, de a face trecerea spre starea de repaus. Combină exercițiile de respirație adânci cu exercițiile de stretching.

Indiferent de stilul de viață pe care îl ai, este foarte importană mișcarea și exercițiile fizice pentru o sănătate bună. Exercițiile făcute acasă sunt ideale, iar tot ce ai nevoie sunt constanță și puțină creativitate.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − four =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.