Despre copii, tinerete si o noua societate

Numeroase studii arata faptul ca natalitatea in randul tinerilor a scazut considerabil in ultimii ani. Cu exceptiile de rigoare, tinerii sunt mult mai informati in ziua de astazi cu privire la metodele contraceptive, au orice informatie la dispozitia lor, la doar un click distanta.

Traim alte vremuri, diferite de cele pe care le-au experimentat parintii nostri, iar pentru noile generatii, casnicia si familia nu mai reprezinta o prioritate. Tinerii aspira spre o cariera, vor sa calatoreasca, sa cunoasca lumea si sa isi imbogateasca bagajul cultural.

Iar acesta este un lucru pozitiv, desi, ca in orice situatie, exista si pareri pro si contra. Avantajele sunt evidente: o libertate mai mare, mai putine responsabilitati, posibilitatea de a iti schimba frecvent job-ul, locuinta sau orasul, daca simti ca ai nevoie de o schimbare, plus multe altele.

De asemenea, in aceasta perioada se pun bazele unei cariere, tinerii incearca marea cu sarea, pentru a-si da seama care este domeniul in care vor sa lucreze, ce isi doresc de la viata, isi testeaza limitele si isi exploateaza sentimentele.

Cu toate astea, exista si o parte negativa. In general, atunci cand esti tanar ai mai multa forta, energie si rabdare, cand vine vorba despre cresterea unui copil. Desi lipsa experientei ar parea mai grava decat nasterea dupa 30 de ani, nu este asa. Schimbatul scutecelor sau alegerea unui patut pentru copil, sunt lucruri foarte usor de invatat.  Mai ales acum, cand gasesti o multime de site-uri cu si pentru parinti, magazine online cu tot ce iti trebuie pentru cel mic (patuturi, carucioare, jucarii, etc., cum ar fi http://www.nichiduta.ro/categoria-4/masa-si-odihna/subcategoria-24/patuturi-si-tarcuri/p1/), si asa mai departe.

Insa nasterea dupa o anumita varsta poate duce la aparitia unor probleme medicale, sarcina poate fi mai dificil de intretinut. In plus, putem vorbi si despre bariera psihologica intre generatii, care poate fi mai greu de digerat in cazul in care diferenta dintre copii si parinti este mai mare de 30-40 de ani. Un parinte tanar isi va intelege altfel copilul, unul mai batran va fi mai reticent la tot ceea ce e nou, atunci cand odrasla va trece prin perioada adolescentei.

Desigur, sa ai copii doar de dragul de a ii avea este o mentalitate complet gresita, de pe urma careia nu va beneficia niciunul dintre membrii familiei respective. Este necesar sa ai fonduri suficiente pentru a putea intretine mai multe persoane (pentru ca, hai sa recunoastem, un copil te costa foarte multi bani) si, mai mult decat atat, sa ai un echilibru mental si spiritual care sa iti permita sa il educi  si sa ii oferi dragostea si linistea de care are nevoie.

Dupa cum vedeti, tanarul secolului 21 este supus unor presiuni foarte mare de catre societate, iar el se simte prea coplesit si nu stie ce sa urmareasca: dragoste, bani, familie, multiculturalitate, senzatii tari… Chiar si in randul cuplurilor casatorite, copiii par sa nu mai reprezinte o prioritate, uneori nici macar o optiune.

Voi ce parere aveti? Cum credeti ca este cel mai bine?

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Ce faci la interviu ?

Se apropie sfarsitul anului universitar, iar cei mai silitori studenti dintre voi vor prefera sa munceasca in vacanta de vara. In cazul in care ati

Internship pentru NNC Services

Compania NNC Services este în căutare de interni dornici să învețe și să lucreze în Marketing și Lead Generation. NNC Services caută studenți/masteranzi pasionați de

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.