„Stresiunea” s-a terminat, așa că este timpul să vorbim despre: BAUTURĂ. Petrecerile au început și par că nu se mai termină. Prietenii te cheamă aproape în fiecare seară la party-uri pe care nu le poți refuza, așa că ar fi mai bine să fii informat despre efectele negative și pozitive pe care alcoolul le poate produce asupra ta, fie el bere, whisky, vin ș.a.m.d.
Good things:
Deși alcoolul nu este de obicei asociat cu ceva care este parte a unui stil de viață sănătos, cercetările în materie au arătat că un consum moderat de alcool poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă sau diabet și ajută la creșterea nivelului de colesterol bun.
Alcoolul poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului; acest lucru întărește obiceiul persoanei care vine acasa, seara de la servici, și bea un pahar de vin sau de whisky și se simte mai calm, iar somnul e mai liniștit. Fie că își comandă whisky online sau îl cumpără de la magazinul din colțul străzii, foarte important e ca acesta să fie și calitativ, deoarece unul contrafacut poate avea efecte devastatoare pentru organism.
Tot studiile au mai arărat că pentru tineri, alcoolul în cantități moderate ajută la inducerea unei stări de euforie, făcându-i de asemenea, să se simtă mai emoționați și mai fericiți.
Bad things:
Cu toate aceste efecte pozitive vin și cele negative, alcoolul având o serie nesfârșită de efecte negative. Băutul de la vârste fragede conduce la alcoolism și la intoxicații cu alcool, existând nenumărate feluri în care omul își poate face rău consumându-l.
Deoarece alcoolul afectează modul în care creierul nostru funcționează, acesta modifică starea de spirit al unei persoane, precum și comportamentul ei. În timp ce unii oameni intră într-o stare de euforie, alții devin furioși și violenți.
Un alt efect pe care studiile l-au descoperit e acela că unii își pierd autocontrolul, ducând la situații periculoase, cum ar fi rănirea proprie sau a altora, comportamente sexuale riscante și multe altele pe care a doua zi dimineața sigur le regretă.
În ceea ce privește funcționarea organismului, alcoolul slăbește sistemul imunitar. În cazul în care o persoană abuzează de alcool, acesta poate dezvolta ciroză sau alte boli ale ficatului.
Așadar, totul depinde de fiecare om în parte și de autocontrol. Cantitatea este foarte importantă și cel mai important e să fii conștient de propria persoana și să nu faci abuz. Petrecerile pot fi memorabile dacă știi când să spui nu.
Sursa foto: itv.com