Esti in cautarea unui generator de curent? Iata ce trebuie sa ai in vedere

Exista situatii in care nu este posibila bransarea la reteaua nationala de alimentare cu energie electrica, cum ar fi in cazul alimentarii unei cabane montane si atunci cea mai la indemana solutie este un generator de curent.

Alegerea unui generator nu este dificila daca va documentati inainte de achizitie. Trebuie sa intelegeti cativa termeni si sa aveti cunostinte minime despre diferite tipuri de generatoare si a principiilor lor de functionare.  

BENZINA SAU MOTORINA?

Un prim pas ar fi sa alegeti combustibilul cu care se alimenteaza. La un generator de curent puterea necesara este cea care determina tipul de carburant:

  • pentru puteri mai mici de 4 kVA peste 90% din oferta este pentru motoare pe benzina
  • pentru puteri mai mari de 15kVA peste 90% din oferta este pentru motoare diesel

Noi recomandam generatoarele curent diesel datorita fiabilitatii ridicate si a costurilor mai mici de functionare. Generatoarele diesel moderne sunt silentioase si, in mod normal, au nevoie de mai putina mentenanta decat generatoarele asemanatoare pe benzina. Costul combustibilului pe kWh produs de generatoarele diesel este de obicei cu 30 pana la 50% mai mic decat in cazul celor pe benzina. Generatoarele pe benzina ard mai mult (BTU mai mare al combustibilului) asa ca de obicei au viata mai scurta decat cele diesel.

PUTEREA GENERATORULUI

Unul din cele mai importante aspecte ce trebuie luate in calcul. Pentru determinarea exacta a puterii necesare cereti sfatul unui electrician autorizat. Puterea la generator trebuie sa fie mai mare cu 30% decat puterea de care aveti nevoie. Din acest motiv este necesara o rezerva de putere astfel incat generatorul sa nu fie suprasolicitat.

Un generator de putere mica nu va avea viata prea lunga si poate sa cauzeze defectiuni echipamentelor electrice alimentate. Alti factori care pot afecta functionarea eficienta a generatorului sunt altitudinea si temperatura aerului. Trebuie sa luati in considerare altitudinea la care va functiona generatorul, temperaturile normale si cele extreme. 

INSTALAREA GENERATORULUI

Este recomandat ca instalarea sa fie facuta de catre un electrician profesionist. Acestia poseda uneltele, cunostintele si o intelegere a regulilor si a reglementarilor locale. Daca alegeti sa faceti instalarea personal, asigurati-va ca aveti toate autorizatiile necesare si ca ati citit cartea tehnica a produsului. Desi toate generatoarele au niste cerinte comune, fiecare marca si fiecare model are cerinte de instalare specifice.

AMPLASAREA GENERATORULUI

Acesta poate fi amplasat intr-o incinta bine ventilata, pe cat posibil in apropierea tabloului general de alimentare (ex.: garaj) dar se va avea in vedere evacuarea noxelor prin pozitionarea corecta a esapamentului si asigurarea unui flux corect de aer si faptul ca motorul termic emite un zgomot destul de puternic in functionare.

In cazul in care generatorul este prevazut cu caracasa de protectie el se amplaseaza la exterior dar in sezonul rece trebuie pornit periodic pentru a ramane in stare de functionare.

DE UNDE CUMPARAM?

Daca v-ati documentat suficient si ati decis sa achizitionati un anumit model de generator, noi va recomandam magazinul specializat www.generatoaredecurent.info, unde aveti o gama variata de produse : Generatoare Kipor, Stager, GenPower, DeWerk, Deutz, Doosan, Iveco, Man, Mitsubishi, Perkins.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 − five =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.