Fii in siguranta cand faci cumparaturi online

Cu cele mai multe dintre carduri poti face cumparaturi online atat in tara, cat si in strainatate. Verifica daca scrie pe el „Valid only in Romania” pentru a afla daca poti comanda si din strainatate. Insa inainte de a incepe sa achizitionezi trebui sa te asiguri ca esti in siguranta.

Pe site-ul comerciantului trebuie sa fie prezenta sigla „MasterCard Secure Code” sau „Verified by Visa”. Acestea doua semnaleaza faptul ca site-ul este in sistemul de plati securizate online, dezvoltat de catre cele doua mari companii. Astfel, posesiruu de carduri sunt protejati, iar comerciantii pot identifica persoana care face cumparaturi pe internet.

Nu toate bancile iau parte la standardul dezvoltat de MasterCard WolrdWide si Visa International, astfel ca trebuie intrebata banca emitenta daca se poate folosi cardul pentru plati securizate pe internet.

In cazul in care cumparaturile nu sunt ceea ce te asteptai poti solicita returnarea banilor fara nici un motiv. Cererea trebuie facuta in 10 zile de la livrare, iar tu nu esti obligat sa platesti penalizari. Pentru a putea sa recuperezi suma platita ai nevoie de chitanta si ambalajele originale ale produsului. In cel mult 30 de zile lucratoare banii vor fi primiti inapoi, singurul cost suportat de client fiind cel de returnare a produsului.

Acest drept este prevazut in legea privind contractele la distanta, iar daca intampini probleme te poti adresa Oficiilor Teritoriale pentru Protectia Consumatorului.

Sursa foto: www.chinainternetwatch.com

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × two =

On Key

Citeste si

10 pentru L.S.G.G

În perioada 11-17 Mai, Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie organizează diferite evenimente ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la înființarea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.