Gheata carbonica – ce este si la ce se foloseste

Conform Wikipedia, gheata carbonica este dioxid de carbon solid (având formula chimică – CO2 ) și cuprinde doi atomi de oxigen legați de un singur atom de carbon. Acesta este lipsit de culoare, are un miros acrișor-picant, non-inflamabil și ușor acid.

Aceasta a fost descoperită pentru prima oară în 1834 de chimistul francez Charles Thilorier, care a publicat prima descriere a substanței. De-a lungul experimentelor sale, acesta a observat că la deschiderea unui capac al unui cilindru mare conținând dioxid de carbon lichid, acesta se evaporă foarte repede. Acest lucru a făcut ca în container să rămână numai gheața carbonică solidă.

Conform site-ului dioxid.ro aceasta poate fi folosita la :

Industria alimentara

Gheaţa carbonică se foloseşte în industria alimentară în cateringul aviatic, mai exact la transportul alimentelor care necesită congelare sau refrigerare rapidă, în procesul de prelucrare a cărnii şi chiar la fabricarea îngheţatei.

Evenimente speciale

Gheata carbonica alimentara pentru baruri, cluburi, nunti, petreceri si evenimente speciale este obtinuta din dioxid de carbon lichid cu standarde de puritate pentru industria alimentara, aceasta gheata poate veni in contact cu alimentele si poate fi adaugata direct in bauturi pentru a obtine efervescenta si racire. Recomandat pentru cupe sampanie, cocktail-uri si bauturi tari.

Din gheata carbonica se obtine si efectul de fum greu, folosit in special la nunti pentru dansul mirilor dar si la concerte live etc.

Sablare cu gheata carbonica

Sablarea (curatarea) diverselor obiecte se poate realiza cu apa, nisip si mai nou cu gheata carbonica. Metoda de sablare, curatare si decontaminare cu gheata carbonica a crescut considerabil in popularitate inlocuind tot mai mult procedeele clasice in principal datorita productivitatii (rezultate obtinute mult mai rapid), si a tehnologiei nedestructive si nepoluante.

Articol recomandat de www.dioxid.ro – lider in distributia de gheata carbonica din Romania.

Sursa foto : ytimg.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Folk’n’Iaşi 2015

Casa de Cultură a Studenţilor organizează un eveniment prin care îşi propun să promoveze valorile tinerilor ieşeni. Astfel, Folk’n’Iaşi va avea loc pe 2 şi

Ziua Internationala a Studentilor

Se apropie Ziua Internationala a Studentilor, asadar Club SKYE aduna duminica, 15 noiembrie 2015, incepand cu ora 23:00 cei mai petrecareti, energici si neconventionali studenti.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.