Incalzirea cu panouri radiante infrarosu. Un sistem de incalzire eficient

In ultimii ani au aparut pe piata sisteme de incalzire inovative, ca alternativa la incalzirea traditionala. Unul dintre aceste sisteme, si poate cel mai eficient, se refera la panourile radiante cu infrarosu, ce se monteaza pe pereti sau pe tavan, incalzirea realizandu-se pe baza radiatiilor infrarosii emise.

Aceste panouri radiante, asemeni Soarelui, actioneaza cu prioritate asupra obiectelor din raza de actiune, incalzirea aerului realizandu-se indirect de aceste obiecte.

Acest principiu garanteaza o incalzire sanatoasa, pierderile de energie termica reducandu-se la minim.

Totodata, incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu asigura o temperatura uniforma in incapere, diferenta de temperatura dintre podea si tavan fiind foarte mica. Nu se poate spune acelasi lucru despre incalzirea prin convectie, in cazul careia, diferenta de temperatura dintre podea si tavan putand atinge chiar 7 grade.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu. Montaj

In ceea ce priveste montajul panourilor radiante cu infrarosu, dupa cum am precizat anterior, acesta poate fi realizat atat pe peretii laterali cat si pe tavan, insa pentru eficienta maxima se recomanda montajul pe tavan.

Instalarea panourilor radiante cu infrarosu se realizeaza foarte simplu, fara aprobari si fara mizerie. Durata estimativa de instalare a unui panou radiant cu infrarosu, cu termostat atasat, este de aproximativ 30 minute. Procedura instalarii este foarte simpla, fiind nevoie doar de o bormasina si 4-6 holsuruburi, cu diblurile aferente. Cu putina indemanare instalarea poate fi realizata chiar de proprietar.

incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu. Controlul temperaturii

Pentru controlul temperaturii ambientale se recomanda folosirea unui termostat de ambient. In piata sunt diferite tipuri de termostate, fiecare cu proprietatile sale.

Daca doriti fiabilitate si costuri mici la achizitie, optati pentru un termostat mecanic. Dezavantajul acestui termostat il reprezinta lipsa de precizie, putand exista o diferenta de +- 1 grad fata de tamperatura setata.

Daca doriti precizie, optati pentru un termostat electronic. Termostatele electronice pot fi cu fir sau fara fir, programabile sau neprogramabile.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu. Dimensionare

In cazul panourilor radiante cu infrarosu, cel mai important lucru il reprezinta o dimensionare corect facuta. Treaba cu dimesionarea revine comerciantului, asa ca, daca doriti panouri radiante cu infrarosu care sa faca fata cu brio si sa va asigure cel mai mic consum de energie, alegeti un comerciant serios, cu experienta.

Ca si recomandare, un astfel de comerciant gasiti la www.panouri-radiante-infrarosii.ro.

Nu tratati cu superficialitate dimensionarea. Alegerea celui mai potrivit panou radiant cu infrarosu presupune luarea in calcul a foarte multe detalii legate de camera unde urmeaza a se instala.

Pe siteul recomandat mai sus, fiind si un blog incorporat, se gasesc mai multe informatii, asa ca, cei dornici sa cunoasca mai multe despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu, il pot accesa cu incredere.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen + thirteen =

On Key

Citeste si

Cum te energizezi natural

Esti intr-o perioada care te solicita in totalitate? Daca ai nevoie de un energizant, poti apela cu incredere la cateva care ne sunt oferite de

Tu ce defecte ai?

Aplici la anunțurile de angajare și deja ai fost invitat la primele interviuri. În momentul de față, internetul îți pune la dispoziție o mulțime de

Târg Handmade de Mărtișor la Iulius Mall

Îndrăgita tradiţie a dăruirii unui mărţişor este laitmotivul târgului handmade care se va desfăşura în perioada 28 februarie – 8 martie 2015. „Mărţişorul pentru tine”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.