Home Diverse Instinct și planificare – 7 sfaturi de urmat in construirea unei locuințe

Instinct și planificare – 7 sfaturi de urmat in construirea unei locuințe

7 minute de citit
0
0

Construirea unei case sau a unei cabane este o decizie importantă, pentru care fiecare dintre noi trebuie sa facă puțină cercetare înainte. Ceea ce ne propunem noi, este o listă cu lucruri pe care trebuie să le vezi sau să le cercetezi înainte de construirea propriu-zisă. O să te întâlnești cu lucruri și situații pe care nu le-ai prevăzut și poate nici nu aveai cum, dar viața este un proces educațional continuu, iar cel mai important lucru este să încercăm să fim pregătiți pentru situațiile neprevăzute cât putem de mult.

Faceți un tur al cartierului și inspirați-vă.

Dacă veți cumpăra o casă de la constructor, vizitați casele deja construite și încercați să vorbiți cu viitorii vecini pentru a vedea ce utilități au ei și ce v-ar plăcea și vouă. Dacă o veți construi independent, mai multe vizite prin vecini, va vor inspira.

Vorbiți cu prietenii care și-au construit recent o casa, și vedeți în ce au investit, dar și în ce au simțit că nu merita investit.

Dacă nu aveți mulți prieteni care și-au contruit o casa, vă dăm noi o idee: intrebați online pe Facebook, veți fi surprinși de câte sfaturi bune veți primi de la prietenii virtuali.

Toate investițiile trebuie să fie în concordanță cu destinația cladirii pe care veți să o construiți.

Dacă vă veți construi o casă de locuit trebui să țineți cont de numărul persoanelor din familia dumneavoastră, precum și de proximitatea față de locul de muncă și de școli sau magazine. Dacă vă gândiți să construiți o cabană într-un loc linștit, trebuie să luați în considerare achiziționarea unei fose septice ecologice.

Construirea unei case poate deveni foarte costisitoare.

Trebuie să stabiliți un buget pentru modificările structurale, design’ul interior, instalația electrică, iluminat și peisagistică. Rețineți că veți putea schimba mai târziu corpurile de iluminat, dar dacă ați ajuns la partea de instalații, apă și canal, trebuie să va decideți de acum dacă nu v-ar fi de ajutor ministatii epurare.

Vor aparea greșeli.

Trebuie să vă pregățiți psihic pentru această provocare, mai ales dacă nu ați mai avut până acum un proiect de o asemenea amploare. Pot fi greșeli ale constructorului, sau ale voastre, nu contează, important e să vedeți cum puteți trece mai ușor peste ele și cum le veți reîndrepta pentru a fi în favoarea dumneavoastră.

Nu presupuneți nimic.

Întrebați, întrebați, întrebați. Chiar nu o veți face, nu veți înțelege. Puneți multe întrebări, în fiecare fază.

Respectați muncitorii.

Dacă puteți, asigurați-le sucuri, bauturi energizante, poate și niște gustări. Ei vă construiesc propiu-zis casa, iar comportându-vă respectos și frumos cu ei, vă vor aduce numai beneficii.

Este foarte important să mergeți după instinct, dar trebuie să găsiți un balans între instinct, planificare și combaterea neprevăzutului. De aceea, cu cât vei fi mai pregătit, cu atât lucrurile vor ieși mai bine.

Comentarii

comments

Incarca mai multe articole
Mai multe articole scrise de Tudor Perian
Incarca mai multe Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − one =

Vezi si

Cum plasati o comanda online pentru colete pe Eastlines?

De cele mai multe ori cand distanta este prea mare intre noi si cei dragi alegem sa le fac…