Lista locurilor de muncă vacantate de firmele ieşene

Numărul posturilor vacantate de agenţii economici din judeţ a urcat cu mai bine de 17 procente faţă de cele disponibile la începutul acestui an. La nivel de judeţ sunt libere 623 de locuri de muncă, oferta fiind valabilă în perioada 25 ianuarie – 2 februarie 2017, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi.

„Oferta cuprinde 37 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 586 posturi pentru persoanele cu studii medii sau minime”, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Palas Internation Resort, firma care administrează Hotel Internaţional, caută să angajeze ajutori de bucătar, bucătari, cameriste şi personal care să lucreze la piscina unităţii. În schimb, compania care administrează Hotelul Ramada a anunţat că are disponibile mai multe posturi de barman. Firma italiană de recuperări creanţe Fire Credit a vacantat mai multe posturi de agent servicii client pentru care caută candidaţi cu studii medii care să vorbească limba italiană la nivel avansat şi cu cunoştinţe de operare PC.

Candidaţii cu studii superioare îşi pot încerca norocul la Bancpost, care angajează consilieri financiar bancar, la fabrica de interfoane Electra, unde este disponibil un post de consilier în comerţ şi marketing, sau la Veolia Energie Iaşi, pe poziţia pe inginer energetică industrială.

„Avem disponibile 232 posturi în servicii, dintre care 59 în hoteluri şi restaurante, respectiv 27 în comerţ. În intervalul menţionat au fost anunţate vacante 154 de posturi în confecţii, 89 în construcţii şi 136 în industrie. În domeniul sănătate şi asistenţă socială sunt vacante 12 posturi”, a adăugat Sîrghie. În schimb, pentru ieşenii care vor să muncească în ţări ale Uniunii Europene, sunt disponibile 788 de locuri de muncă, posturile fiind declarate vacante în cadrul programului EURES, accesarea acestora de către candidaţi fiind posibilă tot prin intermediul AJOFM. „Oferta cuprinde 200 locuri de muncă în Malta, 180 în Danemarca, 140 în Italia şi 124 în Marea Britanie”, a specificat purtătorul de cuvânt AJOFM.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.