Motive pentru care esti mereu in pana de bani

Mai mult decât a fi falit este să nu îți ajungă banii de la o lună la alta. Motivele pentru care rămâi fără bani sunt diverse. Poți rămâne fără bani pentru că stai prea aproape de casa părinților tăi. Dacă vrei să faci într-adevăr bani, trebuie să te distanțezi de ai tăi și de toate lucrurile familiare. Este timpul să pleci departe către o nouă oportunitate. Nu faci economii locuind cu părinții, în acest mod, pierzi oportunități. Nu economisești nici dacă apelezi la credite rapide, așa te vei adânci în problemele pe care le ai.

Sunt mulți oameni care nu au cunoștințe în domeniul financiar. Unii termină facultatea și nu cunosc termenii economici. Economia este definită ca gestionarea resurselor. Cât despre buget, el te poate ajuta sau încurca. Să-ți petreci tot timpul construind bugetul este o modalitate care îți garantează că nu vei avea niciodată bani. Mulți au devenit apatici în ceea ce privește finanțele. Nu vei avea bani dacă nu ești atent la ei. Asumă-ți situația financiară și începe să acorzi atenție banilor. Prefăcându-te că nu ai nicio problemă nu face ca problema să dispară, ci o va înrăutăți mai mult. Ar trebui să discuți cu ai tăi problema banilor măcar o dată pe săptămână, oricare ar fi situația financiară.

Faptul că nu vrei să obții jobul pe care nimeni nu-l vrea este motivul pentru care mulți nu au bani. Sunt mulți care vor să fie directori, CEO sau manageri, însă nimeni nu se ocupă de vânzări. Ideea că situația ta financiară este mai bună decât a altcuiva nu înseamnă că este într-adevăr bună. Dacă situația financiară nu este bună, trebuie să admiți acest lucru. Primul pas spre a-ți reveni dintr-o situație dezastruoasă este să admiți că ai o problemă, iar al doilea pas să-ți revii este să nu mai dai vina pe cei din jurul tău sau să depinzi de ceilalți pentru a-ți rezolva problema.

Înfruntă situația, concentrează-te pe venitul tău, economisește cât mai mult, fii deschis către orice job pe care l-ai putea face, pentru a repara situația în care te afli, și transformă întreaga situație în obligația și responsabilitatea ta de a-ți pune în ordine viața financiară. Banii nu sunt cel mai important lucru din viața ta. Nu te vor face mai fericit. Însă aceste adevăruri nu te vor ajuta să ai bani, să ai grijă de familia ta și să ai viața pe care ți-o dorești.

Se poate întâmpla să nu ai bani pentru că tu cheltui prea mult la cumpărături, mai ales atunci când cumperi din impuls. Dacă știi că nu îți poți permite ceva extra într-o lună, nu te lăsa tentat la cumpărături, știind că nu poți face o nouă achiziție. Mai mult, nu fi leneș. A fi leneș poate fi una dintre principalele probleme din cauza căreia nu ai bani.

Un credit de nevoi personale ar fi o iluzie că te va scoate din impas. Astfel, motivele pentru care nu ai niciodată bani sunt numeroase, însă nimic nu se rezolvă de la sine.

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Iași Free City Tours

În fiecare zi, de la ora 09.30, toți cei interesați de poveştile Iașului, pornesc pe traseu, însoțiți de ghizi–voluntari, de la statuia lui Al. I

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.