Noua imagine a Iasului turistic

Un grup de studenți și profesori de la Facultatea de Geografie și Geologie UAIC au redefinit imaginea Iasului turistic prin crearea a șapte trasee tematice și propunerea unui logo al Iașului ca destinație de călătorie. Turiștilor și localnicilor li se propune să redescopere capitala Moldovei prin șapte particularități unice ale Iașului – șapte trasee tematice: Traseul Unirii, Traseul Artelor, Traseul Comunismului, Traseul Pelerinului, Traseul Evreiesc, Traseul Romantic și Traseul Activ.

Inițiat de o echipă de voluntari entuziasmați de promovarea Iasului turistic, Proiectul INTERFACE-IS și-a propus să reunească toate atracțiile turistice ale orașului, pentru a oferi experiențe unice vizitatorilor acestuia.

Tururile tematice îi invită pe vizitatori să descopere istoria din spatele unor locații mai mult sau mai puțin cunoscute ale Iașului. Sala în care s-a decis candidatura lui Alexandru Ioan Cuza, casa veche în care a avut loc o tragedie ce a grăbit abolirea robiei, povestea cubului metalic din centru și a ruinelor pe care le protejează, motivul pentru care Sinagoga Mare a fost construită cu un metru sub pământ, reinvigorarea teatrului de avangardă într-o cafenea ieșeană – toate aceste povești se regăsesc în cele șapte trasee tematice create de voluntarii geografi.

Organizatorii proiectului au considerat identificarea de soluții pentru îmbunătățirea și intensificarea experienței turistice drept element central ce trebuie abordat când vine vorba despre dezvoltarea orașului Iași ca destinație turistică. Partenerii proiectului – Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Iași și inițiativa AtelierSpre au avut un rol important în derularea și implementarea activităților.

„Implicarea tuturor factorilor interesați din turismul ieșean a fost esențială, întrucât directorii unor instituții publice, managerii de hoteluri și agenții de turism de incoming sau cercetătorii științifici din domeniul turismului sunt cei care cunosc cel mai bine provocările cu care se confruntă Iașul și sunt, deopotrivă, cei mai interesați de soluționarea acestora”, au precizat organizatorii proiectului.

Proiectul a beneficiat de o finanțare de aproximativ 50.000 de euro prin Granturile SEE (susținute de Norvegia, Islanda, Liechtenstein), finanțare care a presupus colaborarea cu profesioniști din domeniul turismului și din domeniul media din Norvegia.

Realizarea conceptuală și marcarea traseelor, formarea de ghizi care să le propună vizitatorilor sub formă de tururi și promovarea ulterioară a acestora se dorește a fi doar un prim pas în procesul de definire a Iașului ca destinație turistică.

Site-ul special dedicat Iasului turistic poate fi accesat la adresa iasi.travel.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 15 =

On Key

Citeste si

Traditii si obiceiuri ciudate de nunta

In conceptia populara, casatoria constituie un element obligatoriu in ciclul vietii. Petitul, cererea in casatorie, tocmirea zestrei, logodna, casatoria religioasa si nunta ca atare reprezenta

Specializări noi la USAMV Iași

În cel mai recent studiu despre identificarea domeniilor de viitor privind integrarea pe piața muncii, efectuat în anul 2014, agronomia deschide topul acestora. Iată că

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.