Noua lucruri care nu te fac mai destept

Daca peste tot gasesti articole care sa-ti imbunatateasca memoria, sa te faca mai rapid in gandire sau sa te pregateasca pentru viata de geniu, ne-am gandit sa abordam invers aceasta idee. Ce lucruri nu te ajuta in dezvoltare si de ce?


1. Emisiunile Reality Show
Un studiu realizat de o echipa de cercetatori din Austria a demonstrat ca emisiunile de tip Reality Show nu iti aduc nici un beneficiu. Participantii la studiu au dat un test dupa ce au urmarit un astfel de program si au obtinut rezultate mult mai slabe decat cei care nu au fost in fata televizorului.

2. Zaharul
Un studiu al UCLA a demonstrat ca a consuma constant zahar iti incetineste activitatea cerebrala, afectand memoria si abilitatea de a invata.

3. Guma de mestecat
Desi memoria de scurta durata este imbunatatita de mestecarea gumei, ea are si o serie de dezavantaje. Cu greu greu iti poti aminti ordinea si identitatea lucrurilor.

4. Obezitatea
Acest studiu a testat impactul obezitatii asupra persoanelor. Conform lui, la dupa 12 saptamani dupa operatie, rezultatele testelor unor persoane ce sufereau de aceasta boala s-au imbunatatit.

5. Prezentarile Power Point
Daca ai incredere in ceea ce este sustinut de Armata Statelor Unite,prezentarile Power Point nu favorizeaza discutiile, gandirea critica si deciziile bine gandite.

6. Sponge Bob
Conform unui studiu realizat de Pediatrics, copiii care au urmarit aceste desene s-au descurcat mult mai rau la test decat cei ce au privit emisiuni educative.

7. Fumatul Pasiv
Conform Central Michigan University, cei expusi fumului de tigara ar putea avea un IQ mai mic si rezultate mai slabe decat celelalte persoane.

8. Stresul
Situatiile stresante pot reduce numarul conexiunilor intre neuroni, afectandu-ti modul de a actiona intr-o situatie tensionata.

9. Drogurile
Sa fumezi marijuana in mod constant din adolescenta este extrem de periculos si poate avea efecte negative la nivel neuropsihic. Chiar renuntarea la acest obicei nu conduce la revenirea in toalitate a acestor functii.

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − eight =

On Key

Citeste si

Ce este de vizitat in Iasi?

Daca esti din Iasi sau ai decis sa vii aici la facultate nu poti sa ratezi cateva dintre obiectivele turistice. Pentru zilele in care nu

Business Girls

Inspire Group vine în întâmpinarea susținătorilor diversității cu cea de a II-a editie a evenimentului Business Girls. Cele mai noi date de la Registrul Comerţului

Înscrierile la CNSC continuă!

Înscrierile continuă, pentru cea de-a 12-a ediţie a Congresului Naţional al Studenţilor la Comunicare (CNSC), un proiect organizat de PRIME România, cu tema Storyscaping, ce

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.