Online cumperi produsele mai ieftin cu pana la 25%

Conform unui studiu Millward Brown aceleasi produse le poti cumpara online mai ieftin cu pana la 25% decat ai face-o dintr-un magazin. Diferentele cele mai mari se intalnesc in cazul cartilor, tabletelor si telefoanelor mobile.


In momentul efectuarii cercetarii un telefon mobil pe care platesti in jur de 500 de lei, in online il poti achizitiona cu 80 de lei mai putin. La tablete preturile se reduc chiar si cu 300 de lei, iar cartile cu pana la jumatate din costuri.

Diferentele ajung la 25% in cazul cartilor si 15% in cazul tabletelor si telefoanelor mobile. In schimb, este la fel de convenabil sa cumperi aspiratoare si produse alimentare din magazin si nu online, avand in vedere ca preturile nu difera.

„Diferentele dintre online si offline in ceea ce priveste preturile fluctueaza semnificativ de la produs la produs, dar majoritatea acestora par sa mearga in aceeasi directie. Altfel spus, ai sanse mari sa cumperi mai ieftin un produs dintr-un magazin online, chiar daca nu ti-ai facut anterior temele legate de locul in care gasesti cel mai ieftin produs. Cu toate acestea, promotiile joaca un rol important in dinamica preturilor”, conform presedintelui Millward Brown Romania.

Studiul a vizat 12 categorii si 120 de produse, cate 10 pentru fiecare. Au participat 21 de magazine online si offline, fiind comparate doar bunuri identice.

Sursa foto: www.identitysafe.norton.com

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Unde poti servi vin fiert în Iași

Dacă frigul a început să se instaleze în oraș îți propun vinul fiert – deliciul zilelor reci de iarnă. Preparat în arome de scorțișoară, cuișoare,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.