Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante cladiri din lume

Publicatia engleza The Independent a realizat un top al celor mai impresionante cladiri din lume, lista inspirata de cartea lui Tom Wilkinson’s, publicata luna trecuta de Bloomsbury. Aceasta includea Turnul Babel si se incheia cu podul lui Oscar Niemeyer.

Pe primul loc in topul realizat de The Independent troneaza Pantheonul din Roma, care rezista si la doua milenii dupa ce a fost construit. Este urmat de Rocamadour, o manastire medievalad in Franta. Pe locul trei se afla Palatul Parlamentului, care conform lui Daniel Knowles este hidos, dar impresionant.

Pe locul patru se afla La Mezquita de Cordoba, o moschee convertita in catedrala. Locul cinci este ocupat de Biblioteca Universitatii din Cambridge, iar pe locul sase este castelul regelui Ludwig, originalul tuturor celor din basmele Disney.

Locul sapte il detine Capela Colegiului King’s, din Cambridge, locul opt este Catedrala Sfantul Paul, iar pe noua se gaseste Taj Mahalul. Ultima pozitie o detine Catedrala Catolica Edwin Lutyens

Sursa foto: www.casapoporului.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Pokemon GO Iasi Meet Up

Febra Pokemon Go a ajuns si la Iasi. Comics Con Romania ii invita pe toti jucatorii de Pokemon Go din Iasi sa se cunoasca. Intalnirea

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.