Parcul Copou va fi transformat in santier

Cel mai frumos parc din Iasi urmeaza sa fie reabilitat, conform unui proiect prezentat saptamana trecuta de Primaria Municipiului Iasi.

Cel mai vechi parc din oras dateaza din prima parte a secolului XIX, incepand sa fie amenajat in 1833-1834. In centru se regaseste Teiul lui Eminescu, alaturi se gaseste bustul sau si al prietenului lui, Ion Creangă. Mai apoi a fost realizata Aleea „Junimea”, aici troneaza busturile membrilor sai. In anul 1984, langa tei s-a deschis muzeul omagiu geniului poetului. Tot in parc este si „Obeliscul cu lei”, primul monument din tarile romane, inchinat in cinstea reformelor introduse de Pavel Kiseleff in Moldova.

Proiectul propus de primarie urmareste reconstruirea aleilor cu piatra cubica, ridicarea unui amfiteatru in aer liber si a unei statui a lui Mihail Sturza, cel care a infiintat Parcul Copou. Spatiile verzi de la intrare vor fi extinse, „Obeliscul cu lei” va fi reamenajat, alaturi de peluza cu flori si statuile junimistilor. Se va investi si in refacerea iluminatului public.

Proiectul va fi finantat din fonduri europene, urmand sa mai treaca printr-un singur pas pana sa fie despus.

Sursa foto: www.flikr.com

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =

On Key

Citeste si

Unde faci sport in Iasi

Poate ai de gand sa te relaxezi in aceasta vara practicand un sport. Fie ca vrei sa te tii serios de lucru sau doar sa

UMF Tennis Open

Primăvara vine la pachet cu cel mai mare turneu de tenis de câmp universitar din ţară: UMF Tennis Open! Ajuns la cea de-a VI-a ediţie,

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.