Povestile din viata devin istorie la Iasi

Proiectul lansat la noi in tara de catre Biblioteca Central Universitara „Mihai Eminescu” si Fundatia EuroED are ca scop inregistrarea marturiilor si povestilor din viata persoanelor in varsta, un proiect de istorie video orala. Toate istorisirile adunate pana acum pot fi accesate la www.mystories.eu

„Genul de lucruri care ar fi pierdute dacă nu s-ar păstra într-un anume fel. Şi cine să înregistreze mai bine aceste poveşti dacă nu cei tineri, care vor să afle despre istoria lor socială“, conform realizatorilor proiectului. Povestile apartin unor persoane din cinci tari europene, alese sa evidentieze caracterul specific al fiecareia dintre ele.

Organizatorii proiectului sustinc ca trecutul este mai mare decat ne lasa sa vedem cartile de istorie. „Istoria este viata in toata complexitatea ei: oameni, actiuni, sentimente, experienta, vise, opinii si interpretari, acestea pot fi accesate doar prin povestile celor care le-au trait”. Momentan, istorisirile de pe pagina de internet sunt ale unor persoane din Marea Britanie, Slovenia, Romania, Lituania si Finlanda.

De la noi din tara sunt prezente 34 de filme de istorie, interviuri cu profesorul iesean Victor Tacu, Emil Brumaru, fostul primar al Iasiului Constantin Simirad, prod. Mandache Leucov.

Sursa foto: www.history.njit.edu
 

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.