Pricopie: Introducerea unui sistem de credite pentru studenti ar putea să balanseze decalajul dintre tinerii defavorizati şi cei înstăriti

Studenţii care vin din medii defavorizate social şi financiar ar putea beneficia de un sistem de credite special creat ca să balanseze decalajul dintre ei şi tinerii din familii înstărite, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Acesta ar vrea să introducă un sistem de credite special, ca să aibă acces la educaţie superioară cât mai mulţi studenţi din medii defavorizate.

Ministrul a amintit că în sistemul universitar ajung, în general, copiii din familiile înstărite, fiindcă studiază la cele mai bune licee şi sunt susţinuţi de părinţi pe tot parcursul lor educaţional.

„Am făcut un studiu privind finanţarea pe învăţământul superior şi am constatat că actualul model de finanţare face în aşa fel încât banii să meargă către studenţii care provin din cele mai înstărite familii, care vin de la liceele cele mai bune, deci practic, în zona învăţământului superior, politicile sociale sunt destul de reduse. Introducerea unui sistem de credite pentru studenţi ar putea să balanseze acest decalaj. Eu nu spun să modificăm actualul sistem de finanţare al învăţământului superior, dar spun că trebuie compensat cu un sistem de credite pentru studenţi. Astfel, cei care provin din medii dezavantajate sau cei care nu obţin o slujbă imediat după facultate nu vor trebui să dea banii înapoi. Rata de recuperare a banilor în sistemele de credite studenţeşti, de regulă, este de 50%, restul fiind asociat diferitelor politici”, a spus Pricopie.

Sursă foto:  ampress.ro

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.