“Primăvara Dermatologică Ieșeană” 2015, Ediția a IV a

În perioada 28 mai 2015 – 31 mai 2015, va avea loc cea de-a patra ediție “Primăvara Dermatologică Ieșeană”. Aceasta va transforma și anul acesta “târgul ieșilor” în punctul zero al dezbaterilor medicale dermatologice aflate la interfața cu alte specialități, în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop – uri.

Eveniment de notorietate, aflat la a IV a ediție, ”Primăvara Dermatologică Ieșeană“ se va desfășura și anul acesta într-un cadru elegant, în inima vieții universitare ieșene – Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, și va fi organizat de Asociația Dermatologilor din Moldova reprezentată de Conf. Dr. Daciana Brănișteanu – Președintele evenimentului, manifestarea aflându-se sub egida Colegiului Medicilor din România, a Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, a Colegiului Farmaciștilor din România și a Colegiilor Medicilor și Farmaciștilor din Iași.

Persoanele de onoare ai acestei ediții sunt: Prof. Dr. Niazi Khusrow, Director al Departamentului de Intervenții Chirurgicale Vasculare Periferice, Universitatea Emory, Statele Unite ale Americii) și Prof. Dr. Martine Bagot, Președintele Secției de Dermatologie a Spitalului “Saint – Louis” din Paris, Franța).

Și anul acesta pe parcursul celor 4 zile de cursuri (28 – 31 mai), workshop-uri și prelegeri, “Primăvara Dermatologică Ieșeană” va reuni peste 1500 de participanți din toată țara, dovedind încă o dată faptul că manifestarea cu o notorietate de 4 ani deține un puternic caracter național, și o deosebită valoare științifică asumată încă de la prima ediție.

Pentru ediția din anul 2015 sunt pregătite peste 70 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de granita, acestea fiind susținute cu entuziasm de 50 lectori de elită din țară și 4 din străinatate.

Datorită conceptului “Primăverii Dermatologice Ieșene” de a aborda dermatologia la interfața cu alte specialități, dar mai ales a celor care au contribuit activ la realizarea unui program interesant, medicii au beneficiat în urma participării la ediția anterioară de un număr de 30 credite EMC (Școala Dermatologică Ieșeană – 18 credite, Cursul de Dermato-Pediatrie – 6 credite, Curs Dermato-Estetică – 6 credite), iar farmaciștii au primit 24 credite EFC, asistenții 18 credite EMC. Anul acesta manifestarea nu va fi mai prejos, astfel că programul manifestării va fi la fel de amplu și atractiv, propunând celor interesați posibilitatea de a participa și de a-și însuși cele mai noi abordări ale dermatologiei la interfața cu alte specialități.

Programul va fi strcturat și creditat EMC pentru Școala Dermatologică Ieșeană, cât și pentru Cursul de Dermatoalergologie și pentru cel de Dermato-Cosmetică.

Conținutul științific va evidenția multiplelele zone de intersecție și de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie și alergologie-imunologie, boli infecțioase, chirurgie estetică, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutriție, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

Și anul acesta evenimentul va găzdui lansarea cărții “Dermatologia la interfața cu alte specialități” – al II lea volum al cărții “Dermatologia la interfața cu alte specialități” sub redacția Conf. Dr. Daciana Brănișteanu, cartea fiind structurată sub forma unui compendiu, un adevarat instrument pentru tinerii dermatologi și nu numai, care va cuprinde lucrări valoroase și de referință din punct de vedere teoretic și practic, venind să completeze materialele didactice deja cunoscute.

Se va desfășura și anul acesta un concurs de postere dedicat medicilor rezidenți și studenților, acordând premii pentru popularitate cât și premii din partea Comisiei Știintifice a evenimentului.

Programul știintific va fi completat cu surprize artistice menite să le aducă invitaților la „Primăvara Dermatologică Ieșeană’ câteva clipe de relaxare și bucurie. La cocktailul organizat joi, 28 mai 2015, punctul culminant va fi recitalul de excepție susținut de Paula Seling.

“Primăvara Dermatologică Ieșeană” 2015, Ediția a IV a

Comentarii

comments

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + eleven =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.