Primul proiect de Investitii integrate din Romania va fi in Delta Dunarii

Proiectul de investitii Teritorial Integrate pentru Delta Dunarii se doreste a deveni un model de succes pentru celelalte tari europene, conform declaratiei sefei reprezentantei CE pentru AGERPRES. Este necesara implicarea comunitatilor in derularea proiectului Uniunii Europene.

Primul proiect de acest tip se va desfasura intre 2014 si 2020 in Romania, Delta Dunarii. Fondurile sunt foarte mari, cu sume care pot sprijini un proiect de o asemenea amploare, care include: infrastructura, economie, turism, protejarea mediului si punerea in valoare a mestesugurilor. Succesul acestei activitati poate fi asigurat prin capital natural, financiar si uman.

Conform reprezentantei UE: „Acest proiect localizat in Delta Dunarii este un proiect al intregii Romanii si al intregii Europe. Asta ne dorim de fapt, ca la final, sa fie un proiect de succes pe care sa-l prezentam si in alte state ale Uniunii”.

Aceasta a adaugat: „Cel mai mult m-a impresionat dorinta localnicilor de a-si pastra traditiile. Exista dorinta de dezvoltare economica, este absolut legitima, dar nu oricum. Si aici ne intalnim perfect cu principiile UE, pentru ca ne dorim o dezvoltare durabila, conform principiului echitatii intre generatii. Adica, nu sa ne fie doar noua bine si dupa noi potopul, ci sa cream un produs, un model de dezvoltare economica, de standard de viata de care sa se poata bucura si generatiile urmatoare”.

Sursa foto: www.activenews.ro

 

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 10 =

On Key

Citeste si

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.