Productia de cherestea din Canada in scadere, Europa si Rusia stau inca bine

Potrivit unui raport publicat de Statistics Canada, productia de cherestea din fabricile canadiene a scazut la finalul anului trecut cu 9,3%. Astfel, comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, productia de cherestea a scazut cu 0,5%.

La sfarsitul anului trecut, firmele din industria lemnului au exportat putin peste 4,5 milioane metri cubi de cherestea, in scadere cu 8,6% fata de perioada similara anterioara.

Conform AfaceriLemn.ro, la polul opus se afla Rusia, care se confrunta cu o crestere importanta a productiei si exportului de cherestea – cherestea foioase, cherestea rasinoase. Potrivit Serviciului Federal Vamal din Rusia, volumul de cherestea de export a crescut cu 7,3%, adica 11,06 milioane de tone, de la an la an. In perioada ianuarie – noiembrie 2013, exporturile de cherestea ale Rusiei au totalizat o valoare de 3.33 miliarde dolari, cu 7,4% mai mult fata de ​​anul precedent.

8,05 milioane de tone de cherestea valorand peste 2,5 miliarde de dolari au fost expediate catre alte tari. In tarile CSI, de exemplu: 3 milioane de tone in valoare de 805.6 milioane de dolari.

In general cel mai cautat sortiment la nivel global ramane tot cel de cherestea rasinoase. Pentru a va face o idee asupra preturilor si anunturilor de vanzare si cumparare pentru europa si mai les pentru Romania puteti sa utilizati AfaceriLemn.ro, sectiunea cherestea rasinoase.

Volumul exporturilor rusesti de busteni pentru perioada de raportare s-a ridicat la 16,99 milioane de metri cubi (cu 7,1% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut), in valoare de 1.46 miliarde de dolari (+ 5,8%). 16,47 milioane de metri cubi de lemn rotund, in valoare de 1.42 miliarde de dolari au fost exportate in alte tari in ianuarie – noiembrie 2013; in tarile CSI: 515,2 milioane de metri cubi, in valoare de 36.7 milioane de dolari.

Sursa foto : ro.all.biz

Comentarii

comments

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 18 =

On Key

Citeste si

S-a deschis centrul studentObike

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis astazi, la Iasi, cel de-al saselea sezon studentObike, proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare. 60 de

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.